Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că a fost definitivat programul evenimentelor dedicate Zilei Bucovinei. Astfel, potrivit edilului, duminică, 27 noiembrie, Ansamblul „Arcanul” va susține un spectacol, manifestările dedicate acestei zile continuând luni, 28 noiembrie, când va fi dezvelită statuia lui Iacob Zadik de pe aleea Unioniștilor din municipiu. Tot luni va fi inaugurat și Turnul Unirii de la Biserica „Nașterea Maicii Domnului”, de lângă Tribunal, și va fi deschis Târgul de Crăciun. Manifestările dedicate Zilei Bucovinei continuă și seara, când, la ora 18.00, vor fi aprinse luminile în Bradul de Crăciun din centrul Sucevei.
„Pe data de 27 noiembrie, pentru că este duminică, va fi susținut un moment artistic de către ansamblul folcloric «Arcanul» care este în mare parte finanțat de municipalitate. Evenimentul este în cinstea zilei de 28 noiembrie (Ziua Bucovinei), dar o facem duminică, 27 noiembrie pentru că a doua zi este luni, e zi de lucru. Pe data de 28 noiembrie, din partea Primăriei, vom dezveli statuia lui Iacob Zadik de pe aleea Unioniștilor, la ora 10:00. La ora 11:00 se va inaugura Turnul Unirii de la Biserica «Nașterea Maicii Domnului», de lângă Tribunal, iar acolo principal finanțator este Primăria Municipiului Suceava și s-a făcut un lucru bun. Acest Turn al Unirii trebuia inaugurat de acum doi ani, dar nu s-a putut din cauza pandemiei și acum am convenit împreună cu domnul președinte Flutur și cu Arehiepiscopia Sucevei să îi facem o inaugurare pe data de 28 noiembrie. La fel de important, la ora 18:00 aprindem luminile în Bradul de Crăciun. Tot așa, cum a anunțat și Consiliul Județean Suceava, pentru că noi suntem parteneri pentru că punem la dispoziție esplanada Casei de Cultură și căsuțele, în data de 28 noiembrie se deschide și Târgul de Crăciun. Iar pe data de 1 Decembrie, la ora 12:00, va avea loc parada militară pentru Ziua Națională a României”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.
El a subliniat că pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, va fi organizată parada tradițională, accentul fiind pus pe Ziua Bucovinei, întrucât „greutatea se pune pentru noi, sucevenii, de Ziua Bucovinei”.
„Este paradă militară pe 1 Decembrie. Participăm cu toții acolo. Ne aducem respectul nostru pentru ziua de 1 Decembrie. Şi totuși, într-o anumită logică, dacă nu era ziua de 28 Noiembrie să se unească Bucovina cu România, nu știu dacă mai ajungeam la 1 Decembrie”, a conchis Ion Lungu.