Vorba dulce mult aduce, mai ales de lemn

Vorba dulce mult aduce, mai ales de lemn

Vorba dulce mult aduce, mai ales de lemn

Un material despre Ioan Star, baron de Iristar, viconte de Vastar, arhiduce de Traistar, Cohiba și Monte Cristo.

De o bună bucată de vreme celui mai longeviv parlamentar al Sucevei, Ioan Stan, a început să-i meargă melnița în scris în presa suceveană.

Nu e subiect național de controversă să nu fie despicat ca firul în patru de ilustrul senator, care, aflat în coaliție cu jupanul Flutur se ferește să dea direct în acesta, preferând alergatul de cai verzi pe pereți de la București, știind bine că dacă se ia de mai tinerelul George și-o ia înzecit, din trei vorbe, cunoscându-i-se acestuia apetitul de pesediști consumați la hectar.

Nu de alta, dar domnul Stan nu și-ar mai dori să fie trimis la obârșiile baltagului, de pe Vălenii Măliniului, așa cum pățea odinioară când aștepta pe prispă afară să fie primit la chiolhanurile pesediste unde se stropea din greu cu borcanul de gavulin sau la cele peneliste unde mergea mai cu măsură țoiul de votcă cu guler de jder. Că doar la ambele paranghelii era sponsor oficial cu bucate atent alese din zona păstorită.

Ei și revenind la problemele fierbinți ale momentului, recte căldura și curentul, trimisul nostru la București, atunci când nu-și caută de lucru noaptea prin pădurile Huși-ului, își dă cu presupusul și năucește vocabularul limbii române, făcând un talmeș-balmeș despre sistemul reglementat, liberalizarea pieței energetice en-gross, aplicare retroactivă, luându-se la trântă cu greii miniștri PNL de la justiție și energie.

Suntem convinși de marea pricepere a domnului Stan între ale politichiei, așa cum singur îi place să spună, dar avem mari îndoieli asupra cunoașterii sistemului energetic național, cel care ne dă în mare parte lumină și căldură, chiar dacă legea lui Ohm se aplică și aici, dar ușor diferit față de domeniul silvic.

Acceptăm însă să fim contraziși dacă domnul parlamentar ne explică și nouă ce scrie într-o factură de gaz sau de curent…

Vorba dulce mult aduce, mai ales de lemn