Absolvenții celor 11 facultăți ale USV, sărbătoriți în centrul Sucevei

Absolvenții  facultăților din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au trăit momente unice joi, 15 iunie. Aceștia, alături de profesori și de conducerea unității superioare de învățământ, au luat parte la Festivitatea de Absolvire a USV, eveniment care a inclus și Marșul Absolvenților. Astfel, echipați cu tricouri cu sigla USV și înarmați cu stegulețe, absolvenții studiilor superioare s-au adunat în Campus și au pornit în marș spre centrul Sucevei scandând lozinci motivaționale.

Pe scena de pe Esplanadă au urcat, în ropote de aplauze, cei 11 şefi de promoţie ai celor 11 facultăţi din cadrul USV, cei care pe parcursul anilor de studiu s-au evidenţiat prin rezultate deosebite. Este vorba despre: Cristina Galan de la Facultatea de Medicină, Bianca Florentina Laza de la Facultatea de Drept și Științe Administrative, Delia Alexa Mahoni de la Facultatea de Inginerie Alimentară, Anastasia Guțu de la Facultatea de Economie, Administrație și Afaceri, Alexandra Ștefan de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, Cosmin Vasile Todircă de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, Larisa Ilaria Tabără de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, Vlad Chelmenciuc de la Facultatea de Inginerie Mecanică, Elena Petriuc de la Facultatea de Științe ale Educației, Andreea Luța de la Facultatea de Istorie și Geografie și Petra Mălina Aursulesei de la Facultatea de Silvicultură.

Rectorul Universității „Ștefan cel Mare”, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, s-a bucurat de frumusețea acestei noi generații de absolvenți. De asemenea, universitarul a subliniat că ziua de 15 iunie 2023 este una istorică pentru unitatea superioară de învățământ.

„Această dată va rămâne un reper extrem de important, în primul rând pentru faptul că astăzi are loc festivitatea de absolvire a promoției 2023, dar și pentru că astăzi a avut loc extragerea primei cupe de pământ pentru fundația viitorului cămin de 824 de locuri din campusul de la Moara, practic începutul unor noi investiții care vor dura câțiva ani și vor realiza un vis mai vechi al universitarilor suceveni”, a spus rectorul USV.

Și primarul Ion Lungu a participat la ceremonia organizată de Universitatea „Ștefan cel Mare”. Edilul a transmis celor prezenți mesajul municipalității și a vorbit dspre buna colaborare dintre universitate și municipalitate. De asemenea, Ion Lungu le-a urat noroc studenților în noua etapă a vieții, să aibă parte de împliniri profesionale și personale, să îmbine crearea unei cariere cu întemeierea unei familii.

De asemenea, mesaje de felicitări au transmis și prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, dar și vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă.

La finalul Festivității de Absolvire, studenții, dar și sucevenii au luat parte la un concert deosebit susținut de trupa Subcarpați.