În anul 2009 moare Gheorghe Dinică, actor de teatru și film. A jucat în peste 70 de filme, în special în rolurile unor personaje negative, motiv pentru care Horațiu Mălăiele l-a supranumit: „cel mai mare «rău» al cinematografiei românești”.
În anul 1444 are loc bătălia de la Varna. În această bătălie Imperiul Otoman condus de Sultanul Murad al II-lea a învins armatele Poloniei și Ungariei, sub conducerea lui Vladislav al III-lea al Poloniei și Ungariei și Iancu Corvin de Hunedoara. Trupele cruciate conduse de Iancu de Hunedoara sunt înfrânte, iar regele Vladislav este ucis.
În anul 1508 a apărut, din inițiativa lui Radu cel Mare (1495-1508), Liturghierul slavon, tipărit de călugărul Macarie, prima carte tipărită în Țara Românească.
În anul 1688 s-a terminat tipărirea Bibliei în limba română. Textul a fost definitivat din inițiativa lui Șerban Cantacuzino, domnul Munteniei.
În anul 1928 Partidul Național Țărănesc formează un nou guvern, condus de Iuliu Maniu.
În anul 1940 în România a fost un cutremur cu o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter, produs la ora 3:39 dimineața, cu epicentrul în zona Vrancea la o adâncime de circa 133 km având o durată de 45 de secunde. Efectele lui au fost devastatoare în centrul și sudul Moldovei, dar și în Muntenia. Numărul victimelor a fost estimat la 1.000 de morți și 4.000 de răniți, majoritatea în Moldova.
În anul 1999 a încetat din viaţă Romulus Vulcănescu, etnolog şi scriitor, membru de onoare al Academiei Române. A elaborat lucrări de antropologie culturală și socială, sociologia și filosofia culturii, mitologie, etnografie. O secțiune însemnată a operei sale o constituie studiile de mitologie, numărându-se printre cercetătorii care au făcut pasul important de la mitografie la mitologie.