Cașcavalul de Pojorâta, produs autentic și de excelență, va fi înregistrat pe un sistem de calitate european

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) participă la expoziția internațională „Săptămâna verde 2025” (Grune Woche) cu un stand de informare privind politicile aplicate în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, în cadrul căruia experți din MADR promovează produsele agroalimentare românești recunoscute la nivel național și european.
La această expoziție sunt prezentate și o serie de produse ale producătorilor locali din județul Suceava, printre acestea numărându-se și „Cașcavalul de Pojorâta”.
Potrivit Ministerului Agriculturii, acest produs lactat al Mirvalact s-a remarcat prin puritatea și autenticitatea sa și, prin urmare, va urma etapele pentru înregistrarea pe un sistem de calitate european, consolidându-și astfel statutul de produs autentic și de excelență.
În inima Bucovinei, la Pojorâta, baciul Mircea Coca continuă cu mândrie tradiția de procesare a laptelui, păstrând rețetele și metodele moștenite din anii ’30.
Cașcavalul de Pojorâta, produs de Mirvalact, se remarcă prin puritatea și autenticitatea sa, fiind realizat din lapte crud de munte, fără aditivi sau conservanți.
Procesul de producție tradițional respectă fiecare detaliu, având la bază răbdarea și respectul față de natură.
 Calitate Europeană: Cașcavalul de Pojorâta va urma etapele pentru înregistrarea pe un sistem de calitate european, consolidându-și astfel statutul de produs autentic și de excelență.
Susținem și promovăm producătorii locali care păstrează tradițiile și aduc gustul autentic al Bucovinei pe mesele noastre!”, au transmis reprezentanții Ministerului Agriculturii.
Trebuie spus că Expoziția „Săptămâna Verde” 2025 reprezintă atât o platformă de afaceri, cât și un festival al tradițiilor gastronomice și folclorice cu impact mediatic de anvergură în Europa, dar și pe plan mondial.