Construirea unei case este o reuşită importantă în viața ta, dar poate fi, de asemenea, şi descurajantă. Deoarece greşelile te pot costa foarte scump, este bine să iei din start cele mai bune decizii, iar ideile de mai jos te pot ajuta.
Înainte de a începe orice demers important, este bine să ai deja o imagine clară a întregului proces, nu numai asupra rezultatului final. Atunci când este vorba despre construirea casei mult visate, există o serie întreagă de factori de care trebuie să ţii cont, încă de la început. Astfel, vei putea stabili un buget realist şi vei obţine rezultatul dorit. Iată care sunt câteva din cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ştii înainte de a demara proiectul.
-
Stabileşte un buget concret în care să te încadrezi
Odată ce ai decis că vrei să realizezi casa visurilor tale, este important să pui pe hârtie toate detaliile pentru a putea şti exact care sunt costurile totale. În timp ce materialele şi forța de muncă ar trebui să coste aproximativ 75% din suma totală, nu uita să pui în calcul şi toate autorizaţiile de care vei avea nevoie. Deoarece majoritatea oamenilor îşi depăşesc bugetul alocat, iată câteva lucruri de care merită să ţii cont încă de la început:
- Ia în calcul o suprafaţă mai mică: mutarea de la bloc la casă vine, de obicei, cu o dorinţă arzătoare de a avea un spaţiu de locuit mai mare. Însă, acest lucru înseamnă şi un cost mai mare al lucrărilor. Fă o reevaluare a întregii suprafeţe şi găseşte o dimensiune optimă, care să fie suficientă pentru un confort sporit.
- Pisicina exterioară: visul devenit realitate. Unul din lucrurile la care majoritatea oamenilor visează atunci când se mută la casă este o piscină. În funcţie de spaţiul şi bugetul de care dispui, poţi avea una îngropată sau una supraterană. Ia în calcul toate avantajele şi dezavantajele fiecăreia şi ţine cont de faptul că preţul final poate diferi în funcţie de accesoriile alese. Pentru modelele îngropate, poţi economisi sume consistente în funcţie de ce materiale alegi sau de tipul de skimmer pentru care vei opta. Îţi recomandăm ca înainte să iei o decizie legată de tipul şi constructia piscinei să discuți cu un reprezentant al unei companii specializate, pentru a putea lua cea mai bună decizie.
-
Setează-ţi aşteptări realiste
Oricât de mult ne-am dori, cu toţii am înţeles până acum că ieftin şi bun nu există. În special în această perioadă când preţurile tuturor produselor şi serviciilor au crescut semnificativ. Este bine să ştii ce îţi doreşti, dar şi să înţelegi că uneori trebuie să faci concesii – fie de dragul bugetului (de exemplu, o pardoseală din lemn natural este foarte frumoasă, dar are un preţ semnificativ mai mare decât cea din parchet laminat), fie legat de timpul de execuţie prea mare, care ar întârzia cu mult termenul de finalizare.
-
Alege cu atenţie echipa de lucru
Casa visurilor tale poate fi construită doar de către oamenii potriviţi. Pentru a evita posibile neplăceri, atunci când alegi echipa pe care o vei contracta pentru construirea casei tale, este bine să iei în calcul mai multe aspecte:
- Fă o cercetare de piaţă minuțioasă şi alege mai multe firme. Ulterior o vei putea alege pe cea potrivită, care întruneşte toate cerinţele. Te poţi inspira din mediul online pentru a găsi cât mai multe păreri ale clienților pentru fiecare companie ori să discuţi cu cât mai mulţi apropiaţi pentru a solicita câteva păreri.
- Pune preţ pe comunicare: indiferent cât de ocupat ar fi un şef de echipă, comunicarea cu acesta trebuie să fie cât se poate de simplă şi liberă. Aşadar, îţi recomandăm să te bazezi și pe instinct şi pe prima impresie atunci când stai faţă în faţă cu potenţialii tăi angajaţi.
Chiar dacă este un proces îndelungat şi obositor, fă-ţi timp să te şi bucuri de această nouă etapă a vieţii. În curând te vei muta în casa visurilor tale, iar meritul îţi aparţine!
Sursa foto: Shutterstock