Cea de-a XI-a ediție a Zilei comunei Adâncata a adunat laolaltă sute de oameni din localitate

Ziua de marți, 15 august, a avut dublă semnificație pentru comuna suceveană Adâncata și asta pentru că, de marea sărbătoarea a Adormirii Maicii Domnului, sute de localnici s-au adunat pe stadionul din comună pentru a lua parte la cea de-a XI-a ediție a Festivalului „Satule de sub Pădure”, manifestare din cadrul Zilei comunei Adâncata.

Startul petrecerii a fost dat de Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava ai cărui artiști i-au bucurat pe toți cei prezenți cu interpretările sau dansurile lor.

După spectacolul de excepție susținut de artiștii de la Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, primarul Viorel Cucu a invitat pe scenă cuplurile de aur din comuna Adâncata, dar și copiii de 10 din localitate. 

Primii premiați au fost elevii merituoși, care au primit din partea edilului Viorel Cucu, dar și a consilierului local Sorin Șfabu, premii în bani și obiecte, precum și câte o diplomă. Astfel, cele cinci eleve premiate sunt Maria Giulia Rossi, care a obținut mențiune la fața județeană a Olimpiadei „Universul cunoașterii prin lectură” și mențiune la faza județeană a Olimpiadei de Limba română, Daniela Amărculesei, care a obținut media generală 10 în anul școlar trecut și mențiune la faza județeană a Olimpiadei „Universul cunoașterii prin lectură”, Lavinia Spatariu și Lavinia Ichim, ambele cu media generală 10 și Maria Poleacu, care a obținut un premiu special la etapa județeană a Olimpiadei „Cultură și Spiritualitate Românească”.

„În permanență, comuna noastră se mândrește cu voi. Suntem mândri de voi și vă doresc să aveți în continuare aceleași rezultate deosebite. Mulțumim profesorilor și părinților. Voi sunteți un exemplu pentru ceilalți copii din comună. Noi îi premiem și îi scoatem în fața dumneavoastră, să vedeți că avem copii cuminți, copii care fac cinste și mândrie comunei noastre. Obiectivul meu a fost întotdeauna modernizarea școlilor. Dacă în 2012 mi-am luat acest angajament, iată că astăzi toate școlile sunt modernizate. Și modernizarea continuă pentru că avem o finanțare de 500.000 de euro pentru digitalizarea tuturor școlilor din Adâncata”, a spus primarul comunei Adâncata, Viorel Cucu.

Și pentru că trăinicia în căsnicie este un exemplu demn de urmat, edilul de la Adâncata a premiat familiile din localitate care anul acesta au împlinit 50 de ani de căsătorie. Astfel, 10 cupluri de aur au fost premiate, insă din cauza unor probleme de sănătate, doar 8 au fost pe scenă. Este vorba despre Aiftoadei Toader și Maria, Alexiuc Gheorghe și Maria, Beldea Gheorghe și Maricica, Horătău Vasile și Maria, Maxim Stelian și Emilia, Pușcașu Decebal și Nicoleta, Rusu Silvestru și Viorica, Ungureanu Dumitru și Lucica, Ungureanu Vasile și Maria și Ursu Niculai și Verginia. Fiecare dintre ei a primit diplome, flori  și premii în bani și diverse obiecte.

„Sunt oameni gospodari, oameni cu familii frumoase, cu copii frumoși. Nu pot decât să vă felicit și să vă urez să aveți parte de o viață cât mai lungă și să dea Dumnezeu să ne întâlnim și la 75 de ani. Să fiți sănătoși în primul rând. Sunt oameni vrednici și gospodari și comuna noastră se mândrește totdeauna cu dumneavoastră”, a transmis primarul Viorel Cucu.

După premiere, sutele de oameni prezenți pe Stadionul din Adâncata s-au bucurat de spectacolele susținute de artiști locali.

Și anul acesta, ca și în ceilalți ani, evenimentul de la Adâncata a fost unul de excepție care s-a ridicat la așteptările celor prezenți.