Cu cât vom plăti mai puțin dacă scădem temperatura în casă cu un singur grad. Recomandarea OMS pentru persoane sănătoase

Scăderea temperaturilor din locuințe ar putea ajuta românii să plătească facturi mai mici. Însă nu sunt mulți care doresc să aplice această metodă. Iar unii politicieni le țin partea.

Un studiu realizat în Uniunea de Agenția Internațională a Energiei arată că temperatura medie este de 22 de grade Celsius, scrie stiridecluj.ro. Reducerea cu un singur grad ar însemna o economie într-un an cu 10 miliarde de metri cubi, aproape cât tot consumul de gaze al României.

În ceea ce privește facturile, reducerea temperaturilor cu un singur grad ar însemna o economie între 3 și 10%.

În 2018, un studiu realizat de E.ON și Kantar arăta că temperatura medie din dormitoarele românilor este de 22,3 grade Celsius, în vreme ce germanii stau la 18,2 grade. OMS susține că 18 grade sunt suficiente pentru o persoană sănătoasă, coborând nivelul de la cel precedent, de 21 de grade.

Autoritățile spun că o temperatură de sub 20 de grade este prea mică.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declara că: ”Am trăit aceste restricţii, nu prea ne sunt pe plac. Şi nici mie nu-mi sunt pe plac. Ce să vă zic, 25 de grade iarnă mi se pare mult. Adică e chiar cald la 25 de grade. Iar 19 grade iarna mi se pare frig”, scrie psnews.ro.