Deputatul Pușcașu explică de ce Planul Simion este fezabil: „Ne vom ține de cuvânt și vom realiza fiecare punct în termenii asumați”

Deputatul AUR de Suceava Florin Pușcașu a explicat luni, 8 iulie, în cadrul unei conferințe de presă, de ce Planul Simion, cu care George Simion speră să câștige președinția României, este unul fezabil. El a subliniat că nevoia cea mai arzătoare a românilor este reprezentată de locuințele accesibile ca preț, precizând că cele un milion de astfel de apartamente ar contribui semnificativ și la reducerea migrației în rândul tinerilor.

De altfel, deputatul sucevean a spus că, de-a lungul timpului, o parte considerabilă a inițiativelor AUR au fost preluate de către partidele de guvernare și chiar asumate de acestea, cum este și cazul proiectului de lege privind corelarea salariului minim și a pensiei minime cu un coș de consum la prețuri reale.

În ceea ce privește planul de țară asumat de George Simion, prezidențiabilul AUR, deputatul Florin Pușcașu a precizat că astfel de planuri au mai fost, însă a lipsit cu desăvârșire voința politică, ceea ce a făcut ca lucrurile să nu meargă într-o direcție bună.

„Ori asta promitem noi: voință politică. Promitem că ne vom ține de cuvânt și vom realiza fiecare punct în termenii asumați. George Simion este singurul care poate să coaguleze în jurul său toate forțele politice pentru binele românilor”, a subliniat deputatul AUR de Suceava Florin Pușcașu.

Prin Planul Simion, liderul AUR își propune să ușureze povara asupra românilor și va permite acestora să se simtă în siguranță și confortabil în propriile case prin oferirea persoanelor care au deja un credit ipotecar/imobiliar, un pachet de refinanțare pentru sume cuprinse între 35 000 euro și 70 000 euro (în funcție de numărul de camere și suprafața apartamentului), astfel încât sumele de rambursat lunar către bănci să descrească substanțial.

Astăzi, cei mai mulți dintre cetățenii care au contractat credite ipotecare/imobiliare de la băncile din România se află în continuare sub presiunea rambursării sumelor datorate către băncile creditoare, din cauza creșterii necontrolate a ratei dobânzilor atrase de respectivele credite, dobânzi care conduc la sume lunare de restituit mult prea mari pentru posibilitățile acestor cetățeni.