Luni, 15 august, de Marea Sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului, Masivul Rarău a îmbrăcat haine de sărbătoare. Astfel, oamenii locului, autoritățile locale și turiștii au petrecut împreună o zi memorabilă.
În cadrul evenimentului, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că a fost deschis noul drum prin Izvorul Alb, iar acum accesul spre Rarău se poate face din trei direcții, ceea ce va fi un plus pentru turismul local.
Pe de altă parte, potrivit șefului administrației județene, până la finele lunii iulie județul Suceava a fost vizitat de peste 190.000 de turiști, iar dacă ritmul se va menține, până în ultima zi a anului numărul acestora va ajunge la 500.000.
„Noul drum pe Izvorul Alb este paralel cu pârtia de schi din municipiul Câmpulung Moldovenesc, iar de acum se poate ajunge pe Rarău din trei direcții, respectiv de pe Izvorul Alb dinspre Câmpulung Moldovenesc, dinspre Pojorâta, dar și de pe Valea Bistriței pe la Chiril. Practic, am accesibilizat acest munte Rarău, acest tron al Bucovinei, care este de o frumusețe unică și îi așteptăm pe turiști să vină să ne viziteze”, a spus președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.
Acesta a precizat că noul drum are o lungime totală de 7,6 kilometri, valoarea investiției fiind de 5 milioane de euro, fonduri alocate de Consiliul Județean Suceava.
„Drumul este asfaltat de la baza pârtiei și până pe Rarău, are o pantă de 8 – 9 %, destul de accidentată. Prima jumătate, până la schitul Rarăului, are două sensuri de mers, iar de acolo până la Pietrele Doamnei un singur sens, dar cu mai multe refugii de încrucișare. Este destinat exclusiv turiștilor și are impusă o restricție de tonaj de până la 3,5 tone pentru mașini”, a mai spus Flutur.
Potrivit acestuia, modernizarea drumului deschide o nouă perspectivă de dezvoltare a turismului pe masivul Rarău.
În cadrul spectacolului au concertat ansambluri folclorice tradiționale din zona de munte a județului, dar și Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava. De asemenea, a fost deschis și un târg al meșterilor populari, la care au luat parte reprezentanți ai tuturor meșteșugurilor populare.