Ediția din acest an a manifestării de tradiție „Lume, lume… hai la târg!” ce se desfășoară la Muzeul Satului Bucovinean din Suceava a fost deschisă oficial vineri, 28 iulie, în prezența directorului Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu, și a lui chef Cătălin Scărlătescu. Anul acesta, la festival sunt peste 100 de meșteri cu produse meșteșugite, creatori de obiecte artistice, hand made, anticari și producători de bunătăți (vinuri, sucuri, lavandă, trandafiri, miere, plăcinte, cozonaci, înghețată, etc.) pentru toate gusturile și buzunarele.
Directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu, a spus că la ediția de anul acesta, pe lângă meșterii populari, în incinta Muzeului Satului Bucovinean vor fi prezenți și producătorii locali din piața volantă de la Suceava, dar și vânzători de antichități.
„Avem de toate pentru toți”, a spus Emil Ursu.
De altfel, chef Scărlătescu, o prezență constantă la Festivalul „Lume, lume… hai la târg!”, jurizează și prima ediție a concursului „Săru’mâna pentru masă!” și, de asemenea, gătește preparate pentru cei prezenți. Totodată, celebrul bucătar i-a invitat pe suceveni să ia parte la eveniment.
„Pentru prima dată facem și mici, dar micii noștri pentru că am avut un pariu cu domnul Ursu, care spunea că nu știm noi să facem mici la București. O să vedeți domnule Ursu ce mici facem noi la București. Venim și cu niște sarmale, avem și tochitură și niște cârnați adică ceva ce se mănâncă pe aici. Practic rețete tradiționale. Eu nu fac altceva decât să le duc mai departe. Nu a inventat nimeni apa caldă, era deja inventată, ca și găurile din schweitzer pe care le-au scos austriecii sau șnițelul care era făcut. Nu fac decât ce am învățat acasă la bunica”, a spus chef Cătălin Scărlătescu.
Trebuie spus că Ansamblul Ciprian Porumbescu va susține, în toate cele trei zile, momente de muzică și voie bună pe ulițele muzeului, după următorul program: vineri între orele 13 – 1930, sâmbătă între orele 15 – 20, duminică între orele 13 – 20.
Târgul va fi deschis între orele 9 – 20.