Președintele PNL Suceava și al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit luni, 20 mai, cu oameni de afaceri din Rădăuți. Gheorghe Flutur a vizitat două firme, una specializată în producerea de geamuri termopan de înaltă performanță, Profil Exim Rădăuți, și alta care produce ambalaje din carton, Reco Rădăuți.
La firma de termopane, reprezentanții au prezentat ultimele tehnologii în domeniu, inclusiv geamurile cu trei straturi de sticlă, geamurile securizate cu folie tip parbriz și noile tehnologii de îmbinare.
„Discuțiile au abordat și aspecte legate de fiscalitate, necesitatea unor programe de stimulare a mediului de afaceri și criza forței de muncă”, a precizat Flutur.
De asemenea, în cadrul vizitei la firma care produce ambalaje din carton, cu o vechime de 30 de ani în Rădăuți, Gheorghe Flutur a discutat cu muncitorii, care i-au prezentate liniile tehnologice din cadrul fabricii.
„S-a subliniat capacitatea fabricii de a se adapta la cerințele pieței, producția destinată exportului și au fost făcute propuneri concrete de îmbunătățire a fiscalității. Oamenii de afaceri au exprimat necesitatea reducerii impozitării muncii, considerând că actualul nivel de 47% este prea mare și că o reducere ar putea duce la crearea de noi locuri de muncă, combaterea muncii la negru și creșterea încasărilor la bugetul de stat. De asemenea, s-a discutat despre lipsa forței de muncă calificate și despre necesitatea stimulării calificării la locul de muncă”, a spus Flutur.
El a adăugat că în cadrul discuțiilor a prezentat eforturile din Coaliția de Guvernare pentru susținerea mediului de afaceri, menționând păstrarea cotei unice de impozitare la 16%, menținerea impozitului pe dividende la un nivel scăzut de 8% și asigurarea că impozitul pe proprietate nu va crește. „Voi lupta în Coaliția de guvernare pentru a apăra interesele mediului de afaceri, pe care îl consideră motorul dezvoltării economice și sursa veniturilor la bugetul de stat”, a subliniat președintele PNL Suceava.
În final, Gheorghe Flutur i-a îndemnat pe reprezentanții firmelor să își pregătească o strategie pentru intrarea pe piața Ucrainei, în special agenții economici din domeniul construcțiilor, având în vedere oportunitățile pe care le va aduce reconstrucția acestei țări. El a subliniat că Autostrada A7 va fi un factor crucial pentru dezvoltarea viitoare a firmelor din Bucovina.