Joi, 27 aprilie, în cadrul ședinței Consiliului Județean Suceava s-a ridicat problema podului de la Milișăuți, dar și cea a disconfortului creat de TIR-urile ucrainene. Astfel, consilierul județean PSD George Petrescu i-a atras atenția președintelui Gheorghe Flutur asupra faptului la podul de la Milișăuți nu s-a mai întâmplat nimic, în ceea ce privește reabilitarea, dar și că pe acest pod se circulă fără a se mai ține cont de restricțiile de tonaj. De altfel, social democratul a mai spus că, până să vină momentul cu războiul din Ucraina, camioanele românești când erau surprinse, erau amendate, iar în momentul de față circulă atât cele românești, cât și celelalte ucrainene, fără ca șoferii să fie sancționați.
De cealaltă parte, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a subliniat că se poate exprima în termeni mai duri.
„Acesta este cel mai mare simbol al neputinței Direcției Regionale de Drumuri Naționale Iași. Ne-am implicat și noi de mai multe ori, dar și Prefectura. Inițial, cei de la DRDP Iași au spus că vor să facă trecere prin albie ca să schimbe tăbliile, ulterior au schimbat soluția tehnică, apoi cei de la Apele Române nu le-au mai dat acordul, a crescut și debitul râului Suceava și la ora asta nu s-a întâmplat nimic. Deci aici e o chestiune a celor care gestionează drumurile naționale din județul Suceava”, a subliniat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.
Șeful administrației județene a adăugat că un lucru foarte grav este acela că în județul Suceava aproape toate drumurile naționale sunt cu restricții de tonaj.
„Când vine un tir din Ucraina prin Vicov nu îl poți lăsa pe aici, că e podul de la Milișăuți. Dacă e să îl duci prin Cacica-Marginea, e restricție de tonaj. Dacă e să îl duci pe la Palma spre Vatra Moldoviței – e restricție de tonaj. Dacă e să-l trimiți în Botoșani prin Mihăileni, la podul de la Zamostea e restricție de tonaj”, a subliniat Gheorghe Flutur, care a adăugat că: „Tot spuneți să ocolim și eu pe unde să îi las să vină? Totul merge prin Ratoș și ne așteptăm la o gâtuitură la Grănicești. Deci avem o problemă destul de grea a celor de la transporturi pe drumurile naționale”.
Pe de altă parte, Flutur a mai spus că tranzitul camioanelor de mare tonaj din Ucraina începe să cauzeze probleme și pe drumurile județene din județ, dând exemplu DJ Calafindești – Negostina.
„Au scăpat tirurile pe acolo și există un disconfort și pentru populația de acolo, care este supărată. Eu nu vreau să dau vina politic pe nimeni. Dar problema nu e rezolvată. Și dacă dai drumul la 100 de camioane din Ucraina prin vama de la Vicov, pe unde îi dirijezi? Nu ai pe unde, din cauza podului de la Milișăuți”, a atras atenția președintele Gheorghe Flutur.