Devine tot mai limpede că acesta ar putea fi sezonul cântecului de lebădă la nivelul SuperLigii pentru FC Botoșani. O echipă care ani de zile a jucat un fotbal frumos, ofensiv, reușind să ajungă până în tururile preliminare ale Europa League la acea vreme este pe cale de dispariție. Parcursul ei, ca niciodată de dezastruos, fără nici o victorie în 14 etape este dovada clară că foarte curând fotbalul de rang înalt va fi doar istorie în orașul unde se agață harta în cui. Nu se simte nici din partea omului care practic s-a confundat cu fotbalul botoșănean, ridicând echipa până la a juca o mulțime de ani la maxim nivel, patronul Valeriu Iftime intenția de a încerca să ia măsuri excepționale pentru a vedea dacă se mai poate face ceva acum pentru redresarea situației. Mai degrabă, Iftime pare sătul de aventura sa la Botoșani, unde a ținut echipa de unul singur, fără sprijin din oraș. După cum scrie Monitorul de Suceava, intenționează să rămână în fotbal, dar mutându-se la Suceava, unde speră că autoritățile vor fi mai aproape de club și se va putea pune bazele unui proiect serios și stabil.
Valeriu Iftime îl poate trăda pe prietenul Gigi Becali
„Cred că la Suceava se putea realiza mai mult dacă eram noi, adică eu, asociaţii mei, banii şi Primăria de aici. La Suceava e mai multă ambiţie, mai multă forţă în spate, mai multă împingere, sunt multe valori fotbalistice. La Botoşani, trăim pe paie, nu prea avem în spate glorii, cum sunt Goian şi alţi jucători care au cunoscut consacrarea plecând de la Suceava. Asta creează o masă critică de a împinge lucrurile. La un moment dat, am vorbit cu primarul Ion Lungu, să ştiţi. Şi acum aş merge la Suceava!
Nu vreau să insist eu foarte tare. Ideea e în felul următor: academia de fotbal trebuie să fie a oraşului, nu a mea, chiar dacă mă obligă FRF. Costurile ar fi cam de 500.000 de euro pe an. Primarul a spus că da, se gândeşte, ar putea să o facă. Eu aş ţine echipa aici, dar ai nevoie de o academie puternică şi productivă, pentru a crea un cadru de interes în jurul tău. Dacă aduci numai străini, nimeni nu te ia în seamă. Pe de altă parte, există în Suceava, din fericire, o masă de selecţie mult mai mare şi mai bună.
Da, aş aduce echipa la Suceava, categoric. Nu pot mâine, dar la vară, da. Nu se va mai numi FC Botoşani, se va numi FC… Cum vrem noi. E FC Botoşani acum, că sunt eu din Botoşani, oraşul n-are nicio acţiune, nicio treabă. Povestea este să ai un stadion cu o anumită rezonanţă pe care să poţi juca, să fie un stadion sau măcar un proiect de stadion nou, să vină lumea. I-am spus şi primarului meu de la Botoşani că m-aş duce oricând în altă parte, la Iaşi sau la Suceava.
Dacă ar fi un proiect şi vine cineva foarte serios către noi, eu mut echipa. În acest moment, suferim din punct de vedere sportiv, însă salvarea de la retrogradare e o chestie simplă, un mic impuls în iarnă, dar trebuie să ştiu unde mă duc. Să stau în Liga I cu un buget de 3-4 milioane pe an nu merge. Ai nevoie de o construcţie, de academie, de scouting foarte bun, iar uşor, uşor să vinzi jucători. Ţările din fosta Iugoslavie trăiesc din vânzarea de jucători. La un oraş ca Suceava s-ar putea. Sunt oameni de afaceri care ar putea să vină alături de echipă pentru imagine, pentru a-şi face reclamă”.