Ministerul Educației a dat exemplu investițiile din sistemul educațional al comunei Marginea, o localitate condusă cu vrednicie de primarul Gheorghe Lazar. Pe pagina instituției au fost publicate mai multe fotografii în acest sens, mai ales pentru că este printre primele localități din țară care reușesc întegral să implementeze un proiect prin PNRR ce vizează învățământul.
Concret, este vorba despre dotarea cu mobilier nou, echipamente digitale și materiale didactice, inclusiv materiale și echipamente didactice specifice pentru atelierele de practică, în toate cele patru unități de învățământ preuniversitar din Marginea. Valoarea proiectului este de peste 3, 4 milioane de lei și cuprinde echipamente digitale, în completarea celor existente.
„Toate cele 4 unități de învățământ preuniversitar de pe raza comunei Marginea, județul Suceava, au început să fie dotate cu mobilier nou, echipamente digitale și materiale didactice, inclusiv materiale și echipamente didactice specifice pentru atelierele de practică. Iată câteva dintre îmbunătățirile aduse datorită fondurilor din #PNRR:
2 laboratoare de informatică dotate cu echipamente digitale, în completarea celor existente
46 de săli de clasă/grupe de grădiniță dotate cu echipamente TIC
28 de săli de clasă dotate cu mobilier nou adaptat nivelului de învățământ
2 laboratoare multidisciplinare dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale
2 cabinete psihopedagogice și 2 cabinete de limbi moderne dotate cu materiale didactice specifice și echipamente digitale
o sală de sport dotată cu materiale didactice și echipamente digitale
Ne bucurăm că învățământul din comuna Marginea evoluează și se adaptează cerințelor moderne. Mulțumim tuturor celor implicați în acest proiect pentru efortul și dedicarea lor”, se arată pe pagina ministerului Educației.
„În total avem 1200 elevi și 300 preșcolari. Fiecare dintre cele patru unități de învățământ este cu personalitate juridică. Un lucru foarte benefic pentru că nu dispuneam de table interactive, laborator de mecanică auto și croitorie la liceu, iar mobilierul era învechit. Totodată, la Liceul Tehnologic avem în lucru renovarea corpului A prin PNRR, investiție de 1.2 milioane euro pe care preconizam să o finalizăm în maxim 1 an și urmează să renovăm școala 2 și 3 prin AFM.
Renovările principale constau în montarea de pompe de căldură, încălzire în pardoseală, sisteme de aerisire, geamuri și uși noi și anvelopare cu vată minerală. În acest fel, în maxim 2 ani, vom avea toate școlile din localitate modernizate și dotate cu mobilier. Toate lucrările sunt făcute prin fonduri atrase de către primărie. Mulțumim tuturor celor implicați. Renovările sunt separate. Dar la final totul va fi modern”, a transmis primarul Gheorghe Lazar.