Invitați de seamă și public numeros, la Sărbătoarea Bujorului de Munte de la Șaru Dornei

Comuna Șaru Dornei a îmbrăcat haine de sărbătoare timp de două zile, în perioada 1-2 iunie, când în localitate s-a desfășurat „Sărbătoarea Bujorului de Munte, la Poale de Călimani”.

Cultură, istorie, credință, cântec și tradiție, toate au fost cuprinse în programul pe care Primăria și Consiliul Local al comunei Șaru Dornei l-au organizat pentru localnici și turiști.

Ziua de sâmbătă a coincis cu sfințirea Căminului Cultural Șaru Dornei, la aniversarea a 65 de ani de la înființare, în urma lucrărilor de renovare efectuate. Tot sâmbătă, au fost aniversați 160 de ani de la înființarea Școlii Gimnaziale Șaru Dornei și, de asemenea, s-au desfășurat sesiuni de comunicare istorico-științifice, iar Asociația scriitorilor și artiștilor din Țara Dornelor a organizat o lansare de carte. Ziua de sâmbătă, 1 iunie, a continuat pe stadionul Neagra Șarului, acolo unde a avut loc premierea câștigătorilor competițiilor organizate, iar ulterior, pe scenă au evoluat artiști locali. Ziua de 1 iunie s-a încheiat cu o discotecă în aer liber, muzica fiind asigurată de DJ HARRA.

O prezență numeroasă a localnicilor, dar și a turiștilor care au venit să admire bujorul de munte în splendoarea sa, s-a înregistrat duminică, în ultima zi de spectacol folcloric.

Ziua de duminică a fost, astfel, transformată într-un adevărat regal folcloric ce a reunit artiști  și ansambluri folclorice, între care îndrăgitul artist Alexandru Brădățan, Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, copii din comună, Clubul Copiilor filiala Neagra Șarului, Sorin Filip, Călin Brăteanu și Grupul „Flori Bucovinene”, Daria Bodnar, Remus Pascariu, Raoul, Daniela Gyorfi, Grupul Folcloric „Bujorul de munte” Cârlibaba, Oana Tomoiagă, Ciprian Petroaie, Pamfil Roată, Laura Erhan și Trupa „Bucovina Project”.

Ziua de duminică s-a încheiat cu un impresionant foc de artificii.

Bujorul de munte este una din cele mai rare plante ale munților și  se întâlnește la poalele Munților Călimani.  Timp de două săptămâni formează adevărate covoare unicat, nemaiîntâlnite în altă parte. Muntele devine de culoare roz – siclam, creând un peisaj de vis.