Cazinoul din municipiul Vatra Dornei va fi un adevărat magnet pentru turiști și va putea găzdui și reuniuni de șefi de state. Aprecierea a fost făcută de către președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a vizitat marți, 30 mai, cazinoul din Vatra Dornei. Șeful administrației județene a subliniat că lucrările sunt aproape de finalizare.
„Mă bucur că sunt la acest edificiu care face cinste mare Bucovinei, Cazinoul Băilor de la Vatra Dornei, împreună cu managerul de proiect din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, inginerul Ciprian Muscă, primarul Ilie Boncheș, domnul viceprimar Marius Rîpan și consilierul județean, profesorul Cioată. Dacă dau timpul înapoi, 2019 este anul când s-a aprobat proiectul și s-au început lucrările pentru modernizare, sau mai exact pentru salvarea cazinoului de la Vatra Dornei. Un proiect de peste 5 milioane de euro. Eu mă bucur că parteneriatul dintre Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Consiliul Județean Suceava prinde contur, în multe edificii, dar sunt bucuros că și aici la Vatra Dornei prinde contur. Era o obligație a noastră să salvăm această capodoperă care mulți ani a fost lăsată în paragină și am reparat cumva noi greșelile făcute în ultimii 50, 80 de ani când acest cazinou a fost lăsat uitării. Acum devine o ctitorie de referință pentru Bucovina. Sunt convins că aici vor fi foarte multe evenimente culturale de înaltă ținută. Și vă rog să mă credeți, am curajul să o spun, evenimente care să găzduiască șefi de state, să promoveze Bucovina și România și să arătăm că și în această parte de țară sunt capodopere care merită vizitate. Vatra Dornei câștigă enorm din salvarea cazinoului care va redeveni un magnet în atragerea turiștilor. În poza arhitecturii din vatra Dornei este din nou cazinoul care strălucește”, a transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.
„Imediat după ce și-a semnat mapa de la CJ, chiar în holul Primăriei Vatra Dornei, alături de domnul primar Ilie Boncheș și domnul consilier județean Mihai Cioată, i-am prezentat președintelui Gheorghe Flutur stadiul amplelor lucrări de la Vatra Dornei: aducțiunea de gaz metan, iluminatul public, proiectul de mobilitate urbană (străzile Mihai Eminescu și Republicii) dar și blocurile de locuințe sociale de pe str. Mălinilor.
La invitația domnului ing. Ciprian Muscă, șef responsabil financiar proiecte în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, cel care a reiterat colaborarea permanentă Arhiepiscopie – Consiliul Județean – Primărie, in derularea reabilitării Cazinoului, președintelui Gheorghe Flutur i-a fost prezentată și etapa actuală, de finalizare a lucrărilor, de la emblema stațiunii noastre.
Domnul președinte Gheorghe Flutur ne-a dat, și cu această ocazie, asigurări că, împreună cu Consiliul Județean, va sprijini, ori de câte ori va fi nevoie, lucrările aflate in derulare sau în stadiul de proiect din Primăria Vatra Dornei”, a spus viceprimarul municipiului Vatra Dornei, Marius Rîpan.
De altfel, managerul proiectului, Ciprian Muscă, a subliniat că finalizarea lucrărilor reprezintă o reușită pentru întreg județul, întrucât este un proiect reprezentativ pentru județul Suceava și pentru regiunea de nord a României.
„Este o clădire a cărei reabilitare a început în 1998, a fost abandonată până în 2016, când s-au început lucrările de proiectare și în 2019 practic domnul primar a semnat ordinul de începere a lucrărilor și s-a emis autorizația de construcție. Și împreună am reușit să readucem această clădire emblematică pentru Bucovina la stadiul la care a fost inițial atunci când a fost proiectată în anul 1889, când a fost inaugurată și dată cetățenilor spre a fi folosită ca un spațiu de cultură și de promovare a culturii și artei din Bucovina. Eu ca și manager de proiect și ca cel care am trăit zi de zi aici cu constructorul și am avut emoție la fiecare perete desfăcut sau la fiecare ușă sau ornament pot să transmit un mesaj de mulțumire autorităților locale și județene pentru tot sprijinul pe care l-au acordat în această perioadă. Cel puțin vă spun sincer, domnul primar și la ora două noaptea dacă l-am sunat a răspuns la telefon și a doua zi la 7 era aici cu mine să mă ajute. La fel și domnul președinte, orice rugăminte am avut către domnia sa legată de lucrările de la Vatra Dornei a fost alături de mine. Eu le mulțumesc și sper ca această clădire emblematică va însemna foarte mult atât pentru Nordul țării, pentru Bucovina și pentru România. În definitiv sunt doar trei clădiri de acest fel în România, la Vatra Dornei, Sinaia și cea de la Constanța. Ne bucurăm că finalizăm lucrările înaintea celor din Constanța, cea de la Sinaia este reabilitată. Și așteptăm aici la Vatra Dornei multe reuniuni cu șefi de state, reuniuni de Guvern și de ce nu multe evenimente legate de Bucovina să aibă loc aici la Vatra Dornei și să fie promovată regiunea de Nord și Bucovina”, a punctat Ciprian Muscă.