O administrație performantă este cea care se ocupă de toate problemele comunității și rezolvă, în ordinea priorităților, cerințele cetățenilor din comună. Un astfel de exemplu este reprezentat de primarul comunei Stroiești, Mihai Senic, care, alături de echipa sa de consilieri, dar și de cea de la Primărie, a reușit să modernizeze și să schimbe fața localității pe care o reprezintă. Iar drumul modernizării continuă zilnic, întrucât administrația publică de la Stroiești este în pas cu cerințele actuale din toate sectoarele de interes din comunitate. Unul dintre domeniile care are o permanentă nevoie de investiții este cel al educației, întrucât elevii au nevoie atât de profesori bine pregătiți, cât și de o infrastructură școlară ofertantă.
Astăzi, în comuna Stroiești toate școlile sunt moderne, însă pentru că unele lucrări au fost făcute cu câțiva ani în urmă, conducerea Primăriei a mai accesat o serie de fonduri nerambursabile menite să crească confortul elevilor și al cadrelor didactice. Astfel, prin Planul Național de Redresare și Reziliență Școala Gimnazială Stroiești va beneficia de noi lucrări de reabilitare energetică.
„A fost organizată deja licitația, în prezent ofertele sunt în evaluare, iar în cel mai scurt timp va fi desemnat câștigătorul. Sperăm ca lucrările să demareze cât mai curând, astfel încât și această investiție să își urmeze parcursul firesc”, a declarat primarul comunei Stroiești, Mihai Senic.
Și pentru că tehnologia este tot mai prezentă în toate domeniile, edilul Mihai Senic și echipa sa de la Primărie au hotărât să acceseze bani europeni și pentru digitalizarea unităților școlare. Potrivit primarului, acest proiect prevede dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a patru unități de învățământ de pe raza localității. Este vorba despre Școala Primară și Grădinița din Zaharești și despre Școala Primară și Școala Gimnazială din Stroiești.
„Încercăm să creăm un mediu școlar plăcut și atractiv atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Este foarte important ca ei să beneficieze de o infrastructură educațională modernă pentru a nu fi diferențe între școlile din comuna noastră și cele de la oraș”, a mai spus primarul comunei Stroiești.
Edilul a ținut să precizeze că Grădinița cu Program Normal Stroiești nu este prinsă în acest proiect, întrucât beneficiază deja de dotări moderne, anul inaugurării acesteia fiind 2022.
Tot cu bani europeni, accesați prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Căminul Cultural din Stroiești va fi reabilitat din punct de vedere energetic.
În ceea ce privește sistemul de iluminat public de pe raza comunei Stroiești, primarul Mihai Senic a declarat că a accesat fonduri nerambursabile, prin Agenția Fondului pentru Mediu (AFM), pentru ca 45% dintre lămpile stradale să fie înlocuite cu unele noi. Concret, o dată cu implementarea acestui proiect, costurile la energia electrică se vor diminua semnificativ.
„Deja acest proiect a primit finanțare, iar în etapa a treia a programului derulat de AFM vom mai primi bani pentru înlocuirea a încă 45% din corpurile de iluminat”, a spus edilul.
Și cum nevoile cetățenilor sunt într-o permanentă schimbare, primarul de la Stroiești și echipa sa de la Primărie lucrează constant la noi și noi proiecte menite să crească nivelul de confort al oamenilor din localitate.