O nouă investiție impozantă, inaugurată în Putna Marelui Ștefan. Primarul George Coroamă: „Fotbalul are o are lungă tradiție la Putna”

O nouă pagină de istorie s-a scris în Putna Marelui Ștefan: Fotbaliști ai generației de aur, campioni olimpici, fețe bisericești, reprezentanți ai administrației locale, copii, tineri, adulți și chiar persoane înaintate în vârstă s-au strâns laolaltă pentru a lua parte la inaugurarea celui mai modern stadion din județul Suceava. 

Primarul comunei Putna, George Coroamă, cel care și-a pus semnătura pe acest proiect, a precizat că noua bază sportivă  a fost construită printr-un proiect finanțat de Compania Națională de Investiții și include un teren de fotbal cu gazon natural, o tribună cu 800 de locuri, bazin de înot, săli de masaj, o sală de fitness și una de conferințe, vestiare și grupuri sanitare, localitatea devenind astfel o destinație excelentă de cantonament pentru orice echipă din România.

„Fotbalul are o are lungă tradiție la Putna și, de aceea, am construit această bază sportivă. Am început lucrările la baza sportivă în urmă cu trei ani, iar astăzi suntem în curs de finalizare. Am reușit să facem aici o bază sportivă modernă, elegantă, cu toate condițiile pentru ca meciurile să se desfășoare așa cum trebuie în condiții decente. Baza are un teren cu gazon natural, nocturnă, piscină, sală de fitness, săli de masaj, de conferință, vestiare pentru sportivi. Cam tot ce trebuie ca o echipă să-și dispute partidele în cele mai bune condiții. Avem o tribună de 800 de locuri pe scaune și poate pe viitor vom reuși să mărim numărul, dacă va fi cazul. Ne-am gândit și să putem organiza cantonamente pentru diferite echipe. Avem locuri de cazare, echipele au unde să-și desfășoare antrenamentul, avem aer curat și cred că Putna poate fi o destinație de cantonament foarte bună pentru orice fel de echipă”, a transmis primarul comunei Putna, George Coroamă. 

 

Flutur: „Putna are o poză de comună europeană”

 

De altfel, prezent la Putna, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur,  a subliniat că pe toată durata acestei investiții a fost „umăr la umăr” cu primarul George Coroamă, pe care l-a și felicitat pentru impresionanta investiție. Totodată, Flutur a ținut să precizeze că Putna este o localitate de nivel european, ce dispune instituții moderne, dar și de o infrastructură rutieră bună. În aceste condiții, președintele CJ Suceava a precizat că, dacă această localitate mică a reușit să facă astfel de investiții mari, localitățile mai mari sunt obligate să țină pasul.

„Avem stadionul cu tribună frumoasă, dar aici va fi și o zonă de recreere cu piscină, cu saună, deci un complex care înseamnă la Putna invitație pentru cantonamente pentru echipe de nivel național și cred că și mai mult de atât. Bravo Putna! Putna are o poză de comună europeană, casă de cultură modernă, acum pregătește un centru medical, sală de sport, bază sportivă, toate școlile modernizate, drumuri modernizate, parcări. Asta înseamnă o comună de tip european, unde poate să vină oricine să rămână să înnopteze să se simtă bine inclusiv din punct de vedere al sportului. Mă bucur că Putna  provoacă la o competiție între primari, pentru că dacă a putut Putna, o localitate mică, trebuie să poată și localitățile mai mari”, a transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Evenimentul inaugural a început cu o rugăciune de binecuvântare rostită de starețul Mănăstirii Sihăstria Putnei, Arhimandritul Nectarie, iar ulterior oficialitățile au transmis câte un mesaj.

Și cum Putna are și o istorie în fotbal, edilul George Coroamă le-a oferit plachete cu „titluri onorifice” foștilor fotbaliști care au jucat la echipa Bradul Putna.

Internaționalul Mihai Roman, meci de retragere, la Putna

 

Inaugurarea noului stadion de la Putna s-a făcut prin meciul de retragere al fostului internațional Mihai Roman, cel care și-a început cariera la echipa Bradul Putna. Totodată, Roman a fost distins de către primarul George Coroamă cu titlul de cetățean de onoare al comunei Putna.

Alături de Mihai Roman la meciul său de retragere au fost nume mari ale fotbalului românesc, parte din ei din „generația de aur” a României, printre care Florin Prunea, Jean Vlădoiu, George Ogăraru, Tybor Selymeș, Dorin Goian, Marian Ivan, Raul Rusescu, Dani Coman, Liviu Ciobotariu, Cătălin Munteanu, Mihai Roman și Ovidiu Roman.

Lovitura de începere a meciului a fost dată de medaliata cu aur și argint la Olimpiada de la Paris, Ancuța Bodnar, iar meciul a fost arbitrat de internaționalul român Sebastian Gheorghe.