Sfaturi pentru a face electrocasnicele să fie ușor accesibile pentru toată familia

Bucătăria este inima oricărei case. Oricât de multe camere ai avea, acesta este locul unde toată familia va petrece câteva zeci de minute pe zi împreună. Deoarece aceasta trebuie să corespundă nevoilor tuturor, și ale celor mai mici, și ale celor mai în vârstă, trebuie să ai grijă să o faci cât mai accesibilă.

 

Atunci când familia ta este compusă din mai mulți membri, locuința trebuie să fie perfectă pentru fiecare dintre voi. Deoarece bucătăria este locul din casă în care, în general, familia se strânge laolaltă în fiecare zi, considerăm că merită o atenție deosebită. Mai jos vei găsi câteva idei din care te poți inspira pentru a-ți adapta electrocasnicele la nevoile de accesibilitate ale tuturor celor care le folosesc.

1.  Plita și cuptorul

Tot mai multe persoane preferă să folosească o plită și un cuptor separat, în detrimentul aragazelor standard. Pe lângă performanțele lor, avantajul acestora este că pot fi amplasate în locuri diferite. Astfel, cuptorul poate fi așezat într-un corp de mobilier de tip soldat, la nivelul ochilor, fiind mai ușor de utilizat de toată lumea. Astfel, toți membrii care îl folosesc pot observa cu ușurință simbolurile cuptorului electric. Acesta poate funcționa pe curent sau pe gaz și poate avea funcții multiple, conform modelului ales.

 

Dacă îți dorești un produs complex, vezi oferta de cuptoare electrice care au programe predefinite și funcții multiple. Astfel, fie că cineva vrea să facă un chec sau ceva mai complex, va putea alege programul care are timpul de coacere și gradele necesare presetate.

 

Plita incorporabilă poate fi pe gaz, electrică sau vitroceramică și este montată pe blatul de bucătărie. Spre deosebire de cuptor, aceasta are mai puține opțiuni, deci folosirea ei este una facilă și intuitivă.

2.  Cuptorul cu microunde

În cele mai multe case, cuptorul cu microunde este folosit pentru încălzirea mâncării, dezghețarea alimentelor și prepararea popcornului. În funcție de model, poți găsi variante care au și funcția de gătire. Însă, în ultimii ani, acestea au fost înlocuite de friteuzele cu aer cald și de slow cooker.

 

Îți recomandăm să așezi cuptorul cu microunde la un nivel accesibil, eventual chiar pe blatul de bucătărie. Astfel, toți cei care îl vor folosi, inclusiv cei mici, nu vor întâmpina nicio problemă. Orientează-te spre un model cât mai simplu, cu puține funcții, pentru ca utilizarea sa să fie ca o joacă de copil. Asigură-te că acesta are o fereastră de vizualizare mare și clară și butoane tactile. Astfel, vei putea lipi diferite abțibilduri cu pașii ce trebuiesc urmați în ordine cronologică.

3.  Frigiderul și congelatorul

Frigiderul și congelatorul sunt electrocasnicele folosite de toți membrii familiei, în fiecare zi. Dacă cei mici au nevoie de el doar pentru a lua sau a pune o sticlă sau un recipient cu mâncare, doamnele mai în vârstă cu siguranță îl vor folosi mai des. Așadar, alegerea unui frigider și a unui congelator trebuie să fie conformă cu nevoile unei persoane mai în vârstă, atunci când locuiți împreună.

 

Combinele frigorifice sunt o alegere populară, datorită spațiului ingenios împărțit între frigider și congelator. Modelele cu frigiderul amplasat în partea superioară sunt alegeri ideale, în special pentru persoanele care au dificultăți în a se apleca. Pentru o ușurință mai mare în utilizare, este recomandat ca acesta să aibă mânere mari, o bună iluminare interioară și avertizare sonoră pentru a evita uitarea ușilor deschise. Dacă nu aveți nevoie de un congelator atât de mare, poți opta pentru modelele de frigidere cu un congelator în partea superioară. Acesta este de mici dimensiuni, perfect pentru depozitarea câtorva produse.

 

Din fericire, în zilele noastre există numeroase produse create special pentru confortul nostru. Astfel, cu doar puțină atenție, vei putea facilita utilizarea principalelor electrocasnice, atât pentru cei mai mici, cât și pentru cei mai în vârstă.

 

Sursa foto: Shutterstock