Top 3 sfaturi utile pentru cei care se mută în alt oraş

Mutarea într-o casă nouă poate fi destul de solicitantă. Dacă aceasta vine la pachet şi cu schimbarea oraşului, atunci cel mai probabil vei avea nevoie de puţin ajutor, pentru ca lucrurile să decurgă cât mai uşor.

 

Orice schimbare majoră în viaţă, fie că este vorba despre schimbarea şcolii, fie a jobului, a locuinţei sau a oraşului, este un eveniment de care îţi vei aminti mereu. Dacă în copilărie părinţii se ocupau de toate aspectele logistice, la maturitate această responsabilitate îţi revine ţie.

 

Schimbarea oraşului reprezintă, fără doar şi poate, un amestec de entuziasm şi provocări. Indiferent dacă mutarea se datorează educaţiei, muncii sau motivelor personale, adaptarea la un nou mediu și instalarea fără probleme este esențială pentru o tranziție de succes. Aceste sfaturi pentru relocare te vor ajuta să faci un plan bine pus la punct, să urmăreşti toţi paşii, astfel încât mutarea să fie o experienţă pozitivă.

1.  Găsirea unei locuinţe

Odată ce te-ai decis să te muți, va trebui să faci câteva cercetări despre noul tău oraș pentru a găsi cartierul potrivit pentru tine și familia ta. Dacă intenționezi să cumperi ori să închiriezi o casă, apelează la serviciile unui agent imobiliar care te poate consilia de la distanţă. Acesta îţi poate prezenta casele de vanzare din Iasi, ori de închiriat, ţinând cont de nevoile tale.

 

Dacă acestea nu se încadrează în bugetul tău, ori nu ai nevoie de un spaţiu atât de mare, poţi verifica şi ofertele de apartamente de vanzare cu 2 camere in Iasi.

 

2.  Împachetarea lucrurilor

Împachetarea unei case nu este unul din lucrurile care se poate face pe fugă, în ultimul moment. Pentru a-l face mai uşor de gestionat, începe cu paşi mici, din timp.

 

Este o ocazie perfectă pentru a evalua lucrurile pe care le deţii şi de a păstra doar lucrurile de care ai cu adevărat nevoie. Cele pe care nu le mai foloseşti sau pe care nu le-ai folosit niciodată pot fi numai bune pentru persoanele care au o situaţie financiară precară.

 

Împarte pe categorii lucrurile pe care le păstrezi şi împachetează-le conform acestora. Nu uita să te foloseşti şi de trolerele şi genţile de voiaj pe care le deţii. Aici poţi depozita lucrurile de valoare, precum actele şi bijuteriile, pe care este indicat să le ai la tine în momentul mutării, nu  împreună cu restul bagajelor.

 

Când ai deja o idee asupra dimensiunii maşinii de care ai nevoie pentru a muta toate lucrurile, contactează câteva firme specializate în astfel de servicii. Vei avea suficient timp pentru a analiza ofertele şi de a o alege pe cea mai bună.

3.  Încheie contracte pentru utilităţi

Pentru a nu risca să ajungi într-o casă fără curent electric sau gaze, este indicat să închei aceste contracte din timp. Ia legătura cu fiecare companie ce furnizează astfel de utilităţi şi vezi care sunt documentele de care ai nevoie. Verifică şi în cât timp vor începe furnizarea, pentru a te asigura că totul este în regulă până la momentul mutării propriu-zise.

 

De asemenea, nu trebuie să uiţi de contractul pentru internet şi cablu, verificând ofertele disponibile pe piaţă.

 

Profită de ocazie şi solicită încetarea contractelor folosite acum, la această locaţie. Menţionează ziua în care doreşti ca acestea să ia sfârşit, deoarece mutarea în noul oraş va veni cu alte priorităţi. Cu siguranţă nu ţi-ai dori să plăteşti câteva luni facturile pentru ambele locuinţe.

 

Înainte de a elibera vechea locuinţă, fie că este proprietate, fie că este închiriată, nu uita să faci curăţenie. Este cel mai frumos mod de a-ţi lua rămas bun de aici şi de a începe o nouă aventură într-un oraş străin, care va deveni, în curând, noua ta casă.

 

Sursa foto: Shutterstock