Vacanţa de Crăciun durează 18 zile pentru elevi şi ar putea fi aproape la fel de mare şi pentru angajaţi

Cum vacanţa de vară a trecut, în mare măsură, iar elevii se pregătesc pentru startul unui nou an şcolar, suntem convinşi că cei mai mulţi dintre ei se gândesc, deja, unde ar putea petrece vacanţa de iarnă şi trecerea dintre ani.

Milioane de elevi din întreaga ţară s-au bucurat masiv de vacanţa de vară, dar acum se pregătesc pentru startul unui nou an şcolar. Chiar şi aşa, ei ar trebui să nu dezarmeze, mai ales că urmează o vacanţă de toamnă dar, mai ales, vacanţa de iarnă.

Iar vacanţa de iarnă ar putea veni cu o surpriză de proporţii, fiind posibil ca, prin structura anului calendaristic, ei să se bucure de mai multe zile, decât de obicei, petrecute alături de părinţi.

Crăciunul este sărbătorit pe 25 decembrie, într-o zi de miercuri

Conform calendarului în vigoare, anul acesta sărbătorim Crăciunul pe 25 decembrie, respectiv într-o zi de miercuri. Iar cum angajaţii primesc cel puţin două zile libere legale de Crăciun, ei le-ar putea lega, chiar şi printr-o punte, de weekendul 28-29 decembrie.

Pe 25 decembrie prăznuim Naşterea Domnului Iisus Hristos, acesta fiind, conform crestinortodox.ro, şi cel dintâi praznic împărătesc cu dată fixă, în ordinea firească (cronologică) a vieţii Mântuitorului.

Vacanţa de iarnă a elevilor începe pe 21 decembrie

Conform calendarului propus pentru anul şcolar 2024-2025, vacanţa de iarnă a elevilor începe sâmbătă, 21 decembrie, elevii urmând să se bucure de mai mult de două săptămâni de pauză înainte să înceapă modulul 3 de cursuri, în ianuarie 2025.

S-a stabilit o astfel de structură a vacanţei de iarnă pentru că ea trebuie să includă atât zilele oferite ca zile libere de Crăciun, cât şi zilele oferite ca zile libere de Anul Nou, de Bobotează şi de Sfântul Ioan Botezătorul.

Pentru angajaţi, vacanţa de Crăciun 2024 ar putea veni cu mai multe zile libere decât de obicei

Marea surpriză în ceea ce priveşte vacanţa de Crăciun 2024 este când vorbim despre vacanţa angajaţilor. Asta pentru că strucutura calendarului este de aşa natură, în acest an, încât angajaţii ar putea ajunge să se bucure de mai multe zile libere decât de obicei, chiar dacă există riscul ca anumite zile libere să fie recuperate după aceea, în ianuarie 2025, sub o formă sau alta.

Vorbim despre posibilitatea de a lega zilele libere legale de Crăciun cu weekendul 28-29 decembrie 2024, dar şi de legarea perioadei 1-7 ianuarie 2025, în condiţiile în care 1 şi 2 ianuarie sunt zile libere legale de Anul Nou şi pică miercuri şi joi, iar weekendul 4-5 ianuarie 2025 este urmat de alte două zile libere legale, 6 ianuarie, Boboteaza, şi 7 ianuarie, Sfântul Ioan Botezătorul, relatează observatornews.ro.