Astfel, manifestările vor debuta joi, 20 iulie, de la ora 7:00, cu un pelerinaj la Muntele Măgura Mare, cu o slujbă de pomenire, cu un moment artistic, dar și cu o depunere de coroane la Monumentul Eroilor de la Măgura Mare.
Sâmbătă, 22 iulie, de la ora 9:00, va începe concursul de îndemânare în domeniul forestier „Forestierul priceput”, iar, concomitent, tot cu începere de la ora 9:00, vor avea loc mai multe competiții sportive: atletism, ciclism, înot, volei și minifotbal. Tot în prima parte a zilei de sâmbătă se va desfășura proiectul educațional „Tradiție și continuitate la streașina Bisericii”.
O noutate în acest an este concursul de bătut toaca „Răsună toaca-n cer”, ce va începe de la ora 14:00.
Ziua de sâmbătă se va încheia cu festivitatea de premiere a concursurilor sportive și de îndemânare forestieră, iar ulterior toți cei prezenți sunt invitați să deguste produsele tradiționale expuse de producătorii locali.
Ultima zi a Sărbătorii Comunei Poiana Stampei va fi și cea mai plină de activități religioase, culturale și artistice.
Și pentru că Biserica „Mihail și Gvriil” din Poiana Stampei reprezintă un simbol al renașterii și unității, duminică, 23 iulie 2023, de la ora 9:00, va avea loc sfințirea acestui edificiu, iar asta va aduna la Poiana Stampei oameni de peste tot și, totodată, un impresionant sobor preoțesc. IPS Andrei Andreicut, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și Episcopul Basarabiei de Sud, PS Veniamin sunt ierarhii care vor săvârși slujba de sfințire a Bisericii „Mihail și Gavriil” din comună.