Viorel Cucu: „N-am plecat până nu l-am convins pe Flutur să rămână. Trepădușii nu ne interesează!”

Liberal cu state vechi, primarul comunei Adâncata – Viorel Cucu, este de părere că în Partidul Național Liberal Suceava ar trebui făcută „curățenie”. Edilul a subliniat că PNL are nevoie de stabilitate și, prin urmare, de Gheorghe Flutur, liderul care a și asigurat-o până acum. Total împotriva trădării și a trădătorilor, Cucu și-a asumat un punct de vedere tranșant

„Părerea mea sinceră este că a venit momentul să facem o analiză și să facem curat. Noi suntem 50 de primari, dar nucleul dur al PNL-ului este format din cei 35 de primari PDL. Primarii, în unanimitate, au cerut să se facă curățenie și n-am plecat de acolo până nu l-am convins pe Gheorghe Flutur să rămână, pentru că, din 2008, stabilitatea ne-a adus-o el. În rest, trepădușii care au venit și au plecat nu ne interesează. Suntem primari cu trei – patru sau cinci mandate, iar eu sunt unul dintre cei care am trăit cu PSD și nu ne-au dat nimic. Din 12 rectificări bugetare ne-au dat 0 (zero) lei. Flutur a condus în acești opt ani și a împărțit aproape egal primarilor care au cerut și au avut probleme. Să dea Dumnezeu ca PSD-ul să meargă pe aceeași linie, dar nu văd”, a spus liberalul Viorel Cucu.

 Primarul de la Adâncata a declarat că liberalii știau de intențiile lui Ion Lungu, însă nu au ieșit public pentru a nu crea un haos înainte de vot.

„Este momentul adevărului. La anul vor fi alegeri în partid și o să ne limpezim. La toamnă avem din nou alegeri (pentru președinția României și parlamentare n.r.). Președintele a înțeles și a tăcut pe toată perioada discuțiilor dintre primari, deputați și senatori, dar a văzut limbajul și discuțiile, pentru că nimeni nu i-a dat dreptate lui Lungu, din păcate sau din fericire. Discuții au fost și înainte de ziua votului, dar problema era că nu știam dacă e bine să ieșim cu alt scandal sau să mergem să așteptăm liniștea serii și a votului. Asta a fost problema. Acum, după război, toată lumea poate spune că era bine, dar cream un haos. Nu-l înțeleg deloc pe Ion Lungu. Dacă era așa, putea să spună fără scandal. Noi, primarii, am vorbit înainte și am spus: «să fim uniți»! Președintele Flutur a umblat în două luni, cât n-au umblat 100 de primari să facă campanie, cum a făcut el, doar ca să continuăm. Și un simplu om uite ce a făcut! Ion Lungu ar trebui să plece 100% din PNL. Nu cred că ne mai aduce plus valoare, după scandalul de ieri. Părerea mea e că nu ne mai face bine. Din punct de vedere politic, e clar că nu îl mai primește nimeni, pentru că nici PSD-ul nu vrea să-și ia belea pe cap”, a mai spus Cucu.

 

Biserica – parte integrată din politica suceveană

 

 În ceea ce privește implicarea fețelor bisericești în procesul electoral, edilul de la Adâncata a subliniat că Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților l-a sabotat și pe el, mutând fără drept de apel preotul paroh din localitate. Această mutare, care s-a făcut fără ca primarului să i se ceară părerea, a adus cu sine și scăderea numărului de voturi pentru Viorel Cucu și asta pentru că oamenii au crezut că el se face vinovat de plecarea preotului.

„Același lucru s-a întâmplat și la mine la Adâncata, pentru că, în plină campanie electorală, după 33 de ani de muncă a preotului, Biserica și arhiepiscopul intervin și mi-l mută. Am pățit-o pe pielea mea. Mi-au mutat preotul paroh, cel mai vechi preot din sat. Părintele era iubit de lume. Cel mai mult de suferit am avut eu. De 12 ani am de suferit cu Biserica, care intervine la alegeri. Ei nu aduc un leu ca investiții, ci din contră, noi, primarii, investim, iar din puținul care se strânge la Biserică, Arhiepiscopia ia dijmă. Părerea mea, ca primar, nu mi-a luat-o în considerare, iar Arhiepiscopia m-a tratat ca pe un gunoi. Din cauza lor am pierdut 15 procente la secția unde era părintele paroh. M-a durut inima și nu am avut ce să spun”, a conchis primarul de la Adâncata.