Zilei Recoltei, o sărbătoare a tradițiilor populare și a folclorului românesc a adunat sute oameni pe terenul școlii din Moara

Duminică, 25 august, comuna Moara s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare pentru evenimentul anual intitulat „Zilei Recoltei”. Producători locali, meșteri populari, artiști și foarte mulți cetateni și-au dat întâlnire pe terenul de sport al Școlii Gimnaziale Moara Nica.

În deschidere au fost sărbătorite 27 de cupluri care au împlinit 50 ani de căsătorie.Primarul Eduard Ferdinand Dziminschi le-a oferit din partea Primăriei și a Consiliului Local frumoase buchete de flori, diplome, tort și premii. Asta nu înainte ca un sobor de preoți să săvârșească o slujbă de mulțumire pentru cele 27 de ”cupluri de aur”. Cele 27 de familii au fost felicitate și de către invitații de seamănă prezenți la Ziua Comunei Moara și anume deputatul Ioan Bălan, administratorul public al județului, Irina Vasilciuc și prefectul Alexandru Moldovan.

Unul din aceste momente emoționante a avut-o în prim-plan pe Eugenia Drăgoi, o femeie care a fost sărbătorită la împlinirea vârstei de 100 de ani. 
„Cu bucurie și onoare suntem alături de dumneavoastră la aniversarea Centenarului și vă urăm un călduros ”la mulți ani”. Am fi mândri să ajungem cu toții la vârsta de 100 de ani. Doamna Eugenia este o femeie foarte lucidă, foarte conștientă și cu frica lui Dumnezeu. Prin frica lui Dumnezeu și prin rugăciune a ajuns la vârsta asta”, a spus Dziminschi.

Pe terenul de sport a Școlii Gimnaziale Moara Nică a fost amenajată o expoziție de produse tradiționale și locale agricole, apicole, legumicole și un târg de obiecte, costume și artă tradițională. Standurile au fost trecute în revistă de către primarul Dziminschi și deputatul Ioan Bălan iar fiecare producător a primit din partea Primăriei Moara diplome de participare.

„Ne-am întâlnit aici  ca să aducem un gând de mulțumire pentru roadele ce le-am cules și ce urmează să le culegem. Mulțumirea o aducem cetățenilor și lui Dumnezeu pentru că prin munca noastră și prin mâinile noastre Dumnezeu ne-a dat roadele acestea. Noi acum trebuie să le culegem să ne bucurăm de ele și să sărbătorim”, a transmis Eduard Dziminschi.

Atmosfera a fost întreținută de cântăreți de primă mână ai scenei românești capete de afiș fiind Irina Loghin și Fuego. După recital, președintele CJ Suceava a salutat comunitatea din Moara și a i-a transmis Irinei Loghin toată aprecierea sa.

Au mai urcat pe scenă Oana Tomoioagă, Alexandru Brădățan, Paul Ananie, Ansamblul ”Ciprian Porumbescu”, Călin Brăteanu, Grupul Polonez din Moara, Grupul Tradițional ”Dor” Moara și Fanfara Moara.