18 pacienți pe oră au ajuns la urgențe în Constanța în vacanța de 1 mai. Psihiatria și neurologia, printre cele mai solicitate secții

Peste 18 pacienţi pe oră s-au prezentat la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Constanţa în minivacanţa de 1 Mai, fiind vorba de aproximativ 1.330 de persoane înregistrate în total, dintre care 240 au fost spitalizate.

Potrivit Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, 1.334 pacienţi, dintre care 413 copii, au fost înregistraţi de sâmbătă până în ziua în curs la ora 8,00, la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului, iar 240 (55 fiind copii) au fost internaţi în urma investigaţiilor şi a consulturilor de specialitate.

„Cele mai multe urgenţe au fost repartizate pe codul verde (pacienţi cu funcţii vitale stabile, dar care necesită investigaţii şi posibil internare ) – 1.127. Alţi 73 de pacienţi au fost încadraţi pe codurile alb şi albastru (nonurgenţe). Pe codul roşu (risc vital) au fost preluaţi 25 pacienţi, iar pe codul galben – 109”, se arată într-un comunicat de presă transmis de purtătorul de cuvânt al SCJU Constanţa, Crina Kibedi.

Totodată, 12 persoane au ajuns la spital în urma accidentelor rutiere înregistrate în cele trei zile ale minivacanţei de 1 Mai.

Cele mai multe prezentări în UPU au fost în ultimele 24 de ore, din dimineaţa zilei de 1 Mai până în ziua în curs la ora 8.00 fiind preluaţi 449 de pacienţi, dintre care 73 au fost spitalizaţi.

Secţiile cu cele mai multe internări în ultimele zile au fost Pediatria (46), Neurologia (20), Cardiologia (19), Gastroenterologia (14) şi Psihiatria (14).

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, Claudia Tatarici, a informat că, de pe data de 24 aprilie până marţi la ora 5.00, la SAJ au fost 1.250 de solicitări din întreg judeţul (în şapte cazuri au fost accidente rutiere), dintre care 581 din municipiul reşedinţă, scrie psnews.ro.