250 de milioane de euro pentru proiecte de eficienţă energetică! Premierul Ciucă: Dăm startul unui apel de proiecte

Premierul Nicolae Ciucă a a anunţat că începe apelul de proiecte în valoare de 250 milioane euro pentru proiecte de eficienţă energetică, iar bugetul total alocat acestei scheme de finanţare este de 500 milioane euro.

„Dăm startul unui apel de proiecte în valoare de 250 de milioane de euro pentru proiecte de eficienţă energetică. Măsura de astăzi vine în sprijinul autorităţilor locale afectate de criza energetică şi care se confruntă cu creşteri de preţuri la utilităţi. Bugetul total alocat schemei de finanţare este de 500 de milioane de euro, iar aceste fonduri pot fi utilizate pentru investiţii în capacităţi de producere a energiei din surse regenerabile, atât pentru consum propriu, cât şi pentru comercializare. Încurajăm astfel primăriile şi consiliile judeţene să implementeze acest tip de proiecte, aşa încât facturile pentru şcoli, spitale, iluminat public să fie considerabil reduse”, a scris Nicolae Ciucă, marţi pe Facebook.

Premierul a mai spus că „în această perioadă, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene implementează măsuri în valoare totală de 1 miliard de euro pentru eficienţă energetică, în vederea sprijinirii mediului de afaceri şi a autorităţilor locale afectate de criza produsă de războiul din Ucraina”, scrie psnews.ro.