3.000 de lei pentru o mașină mai veche de 15 ani. Care sunt condițiile. Ghidul de finanțare a fost publicat în Monitorul Oficial

Persoanele fizice vor putea să primească în perioada următoare 3.000 de lei de la primăria de care aparțin pentru casarea unei mașini mai vechi de 15 ani, conform programului „Rabla local”, al cărui ghid de finanțare a fost publicat în Monitorul Oficial, transmite Rador.

Programul „Rabla local”: 3.000 de lei pentru o mașină mai veche de 15 ani

La programul pentru casarea mașinilor uzate nu pot să participe și persoanele juridice, iar persoanele fizice care primesc banii nu vor fi obligate să îi folosească pentru a achiziționa un autoturism nou.

Persoanele fizice interesate să își caseze mașina veche vor trebui să se adreseze primăriei de care aparțin cu domiciliul sau reședința. Ele trebuie să nu aibă restanțe la plata taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul de stat și cel local.

Mașina trebuie să fie înmatriculată de cel puțin cinci ani pe numele solicitantului și să apară în evidențele fiscale ale primăriei în cauză. Totodată, aceasta trebuie să aibă o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, prag care se calculează de la anul fabricației.

Sunt eligibile mașinile mici, microbuzele, autoutilitarele și autospecialele ușoare, scrie psnews.ro.