360 de milioane de lei pentru reabilitarea termoficării în Suceava. Contractul a fost semnat de Ion Lungu cu ministrul Energiei

Primul contract din țară pentru reabilitarea sistemului de transport și distribuție a energiei termice prin Fondul de Modernizare a fost semnat de municipiul Suceava, prin primarul Ion Lungu, cu ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Valoarea totală a contractului este de 362.290.407,72 lei (72.817.801,48 euro), iar proiectul a fost aprobat  pe Fondul de Modernizare, Program Cheie 5, Domeniul de investiții 5.3 “Sprijin pentru modernizarea și dezvoltarea rețelei inteligente de termoficare”, fiind primul contract semnat la nivel național pe componenta de termoficare, a explicat primarul Ion  Lungu.

Conform acestuia, contractul prevede reabilitarea a 19,450 kilometri de conducte primare (reabilitare cămine de termoficare, vane, suporți de beton), reabilitarea a 51,792 km rețele termice secundare (înlocuirea conductelor existente uzate aferente circuitelor de încălzire, apă caldă de consum și recirculare apă caldă de consum, cu un sistem legat preizolat, reabilitare cămine de termoficare, vane, contoare, suporți din beton), reabilitarea a 9 puncte termice (modernizarea echipamentelor, a instalațiilor aferente, precum și a clădirilor în care sunt amplaste echipamentele).
Durata de execuție a investiției este de 32 luni, din care 5 luni realizarea proiectului tehnic.

„Prin implementarea acestui proiect se vor reduce semnificativ pierderile din rețeaua de transport – distribuție, ceea ce va conduce la reducerea subvențiilor pe care le plătește municipalitatea pentru încălzirea orașului. Realizarea acestui proiect va conduce la un serviciu eficient și civilizat de termoficare în municipiul Suceava”, a declarat primarul Ion Lungu.