5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi să-ți construiești o casă

Decizia de a-ți construi o casă vine atât cu necesitatea de a avea propriul imobil și cu o dorință de confort sporit, cât și cu o serie de responsabilități și cheltuieli. Astfel, în momentul în care decizi să faci acest lucru, fără îndoială că iei în calcul avantajele, dar și lucrurile care pot părea dificile și care pot îngreuna acest proces. 

De aceea, îți oferim astăzi 5 lucruri pe care ar trebui să le iei în calcul înainte (chiar și după) de a te apuca de construcția propriu-zisă. 

 

1. Ține cont de buget

Chiar dacă îți dorești o casă mare, modernă, cu o arhitectură impresionantă, gândește-te și la bugetul de care dispui. Nu te aventura spre cheltuieli pe care nu ți le permiți, oricât de mare ar fi dorința de a-ți construi casa visurilor tale. Așadar, ține cont de prețul terenului pe care îl achiziționezi, al echipei care va lucra, precum și al materialelor și mobilierului. Cu alte cuvinte, ia în considerare toate plățile necesare și ține cont că e foarte probabil să apară și costuri suplimentare. Este important, de asemenea, să ai puși deoparte bani, tocmai pentru aceste cheltuieli neprevăzute și pentru situațiile urgente.  

2. Izolația termică

Când alegi să îți izolezi termic casa, îți asiguri un trai confortabil și, implicit, facturi mai mici la energie. Pe lângă confortul termic, vei avea parte și confort fonic. Cea mai bună metodă de izolare este cea prin folie izolatie termica, întrucât, datorită straturilor multiple din care este alcătuită folia, are un randament superior și asigură limitarea transferului termic într-un mod optim. 

3. Locația

Înainte de a te apuca de construit, asigură-te că zona în care vei locui e ceea ce îți dorești. Dacă ai copii (sau urmează să ai), interesează-te dacă sunt grădinițe și școli în apropiere. De asemenea, verifică dacă zona pe care ai ales-o nu este foarte departe de locul tău de muncă sau de punctele de interes, întrucât probabil nu-ți dorești să-ți petreci mult timp în trafic. 

Gândește-te la nevoile familiei tale și alege o locație care să se potrivească stilului vostru de viață. 

 

4. Alege produse de calitate

Încearcă să cumperi doar produse de calitate, indiferent de prețul lor, deoarece este o investiție pe termen lung și, cu siguranță, nu-ți dorești ca în mod constant să repari câte ceva la casă. De exemplu, dacă vrei să-ți înfrumusețezi și decorezi camerele cu tapet, atunci achiziționează adeziv montaj. Prin intermediul acestuia, vei putea lipi cu ușurință tapetul, fără să întâmpini nicio problemă, întrucât adezivul este rezistent la umezeală și are o calitate superioară.

 

5. Fundația

Nu în ultimul rând, un aspect cu care ar trebui să începi atunci când îți construiești casa, în afară de a-ți alege o zonă potrivită și a-ți stabili un buget adecvat, este fundația casei. Pe această fundație se sprijină întreaga locuință, așadar, asigură-te că niște specialiști se vor ocuparea cu turnarea acesteia, pentru că orice greșeală care apare în cadrul acestui proces poate fi foarte costisitoare și gravă. Este, de asemenea, necesar să se facă, în prealabil, o evaluare a solului. Ulterior va fi pregătit terenul și va fi trasată, turnată și săpată fundația. Este un proces care implică numeroși și importanți pași, deci fără îndoială că necesită munca unor specialiști.

Așadar, pune pe hârtie tot ceea ce înseamnă a-ți construi o casă – de la cheltuieli, la alegerile pe care trebuie să le faci și aspectele de care trebuie să ții cont. Informează-te, cere sfaturi de la specialiști, angajează o echipă în care să ai încredere și care să lucreze corect și eficient și înarmează-te cu răbdare, pentru că, în general, este un proces de durată, costisitor și, pe alocuri, stresant. 

 

Sursa foto: unsplash.com