6 lucruri de care să ții cont atunci când îți cumperi un apartament nefinisat

Pentru mulți oameni, achiziționarea unui apartament nefinisat poate fi o idee excelentă, fiindcă alegi să-l decorezi și să-l amenajezi în funcție de propriile tale preferințe. De asemenea, achiziționezi de unul singur mobila, decorațiile, aparatura electrocasnică, în funcție de propriul buget și te asiguri, în felul acesta, de calitatea lor.

1. Stabilește un buget

Un aspect important când vine vorba de a cumpăra un apartament nefinisat este să stabilești un buget realist. Uneori, poate fi mai scump un apartament nefinisat decât unul achiziționat având deja toate dotările necesare. Trebuie să ai în vedere costurile amenajării, ale construcției, ale instalației electrice și sanitare, ale finisajelor. De asemenea, este indicat să ții cont că pot exista și cheltuieli imprevizibile, așa că adaugă-le la bugetul tău și pe acestea. 

De asemenea, ține cont și de dimensiunea apartamentului: atunci când vine vorba de amenajare apartament cu 2 camere, proiectul va fi mai ieftin și mai simplu în comparație cu un apartament cu mai multe camere. 

2. Văruiește camerele în armonie una cu cealaltă și oferă-le o notă personală

În procesul care implică vopsirea pereților, încearcă să văruiești camerele într-un mod armonios, fără să existe diferențe prea mari atunci când pătrunzi dintr-o cameră în alta. De exemplu, în ceea ce privește alegerea de combinatii culori dormitor, este important să optezi pentru nuanțe potrivite cu mobilierul, care să-ți ofere o stare de bine și de liniște. 

3. Verifică în detaliu construcția

Înainte de a te decide să faci investiția și să achiziționezi apartamentul, este esențial să faci anumite verificări. Cel mai bine este să consulți un expert care să verifice structura, starea instalațiilor, precum și calitatea materialelor utilizate în construcția apartamentului. 

4. Consultă un specialist în amenajări interioare

Este indicat ca pe lângă expertul pentru verificarea construcției, să consulți și un specialist în amenajări interioare. Acesta te poate ajuta în ceea ce privește gestionarea spațiului, astfel încât să te asiguri că toate camerele și spațiile apartamentului sunt utilizate în mod eficient. De asemenea, te va îndruma în legătură cu paleta de culori pe care să o folosești, cu poziționarea mobilei, cu planuri detaliate pentru amenajarea bucătăriei și a băii, astfel încât să te bucuri un apartament care să arate elegant, modern și care să fie decorat cu gust. 

5. Angajează o echipă 

Este bine ca la lucrări de o asemenea amploare să angajezi o echipă care să lucreze la finisarea apartamentului tău. Asigură-te că faci o decizie calculată și că alegi o echipă de meseriași care să lucreze calitativ și eficient, astfel încât să nu te lupți ulterior cu diferite pagube datorate unor lucrări necalitative.

6. Investește timp

Nu în ultimul rând, atunci când te decizi să cumperi un apartament nefinisat, trebuie să îți asumi faptul că vei fi nevoit să investești mult mai mult timp decât atunci când îți cumperi un apartament la cheie De asemenea, pe lângă timp, vei avea nevoie și de multă răbdare, pentru că s-ar putea să apară multe lucruri neprevăzute, să fii nevoit să te adaptezi sau să nu reușești să îl finalizezi la data pe care o stabilisei inițial. 

Așadar, înarmează-te cu multă răbdare, consultă specialiști și stabilește-ți un buget realist. Cu siguranță va fi nevoie să te adaptezi diferitor situații, va trebui să iei decizii importante și, uneori, lucrurile s-ar putea să nu se întâmple întocmai cum le-ai plănuit. Este esențial însă să alegi calitatea și să lucrezi cu o echipă profesionistă. Atunci când vine vorba de astfel de proiecte, calitatea primează pentru ca lucrurile să fie organizate corespunzător, iar rezultatul final să fie în concordanță cu așteptările și dorințele tale. 

 

Sursă foto: pexels.com