8 motive pentru care vacanțele în România sunt o idee bună

Destinațiile îndepărtate sunt adesea preferate pentru vacanțe. Cu toate acestea, să călătorești și să explorezi România poate fi, de asemenea, fascinat. În plus, există și câteva avantaje care te-ar putea convinge să fii turist în țara ta. 

Iată câteva dintre motivele pentru a vizita mai mult sau mai des orașele și obiectivele din România. 

1. Ai oportunitatea de a învăța mai multe despre România

Deși România este locul pe care îl numim acasă, mulți dintre noi nu am vizitat toate orașele din țară sau toate obiectivele turistice autohtone. 

O excursie în țara de origine este o modalitate excelentă de a învăța despre trecutul nostru. Fiecare oraș ne poate învăța ceva despre trecutul și cultura poporului român, ajutându-ne să contextualizăm evenimentele istorice.

2. Poate fi mai ieftin

Uneori se întâmplă să vrem să călătorim în toată lumea, dar contul bancar să nu ne ajute prea mult în acest sens. Vestea bună este că a călători în țară poate fi mai accesibil.

În primul rând, pentru că probabil vei afla mai ușor, de la prieteni sau cunoștințe, ce locații să alegi pentru a menține costurile de cazare la un nivel scăzut.

În al doilea rând, pentru că știi valoarea lucrurilor. Sunt șanse mai mici să plătești o sumă nefiresc de mare pentru o cursă de taxi sau pentru un tur al orașului. Iar prețul pentru un prânz nu îți va lua prin surprindere bugetul de vacanță, deoarece aceste costuri îți sunt familiare. 

De asemenea, vei cheltui mai puțin pentru a ajunge la destinație, deoarece nu va fi nevoie de vize sau vaccinuri, prețurile pentru asigurarea de călătorie sau pentru o asigurare auto va fi mai mic, iar transportul va necesita mult mai puțin timp și cheltuieli.

În plus, dacă pleci cu mașina cheltuielile sunt ceva mai previzibile și o situație neprevăzută este mai ușor de gestionat. De exemplu, dacă asigurarea obligatorie este pe cale să expire și nu ți-ai dat seama la plecare, prețul pentru RCA Timisoara este același pe care îl plăteai în orașul tău. Astfel, problema se rezolvă rapid, spre deosebire de o situație ce implică bilete de avion sau garanții la închiriere într-o țară străină.

3. Poți călători mai des

Zilele de concediu sunt limitate și, pentru cei mai mulți, este vorba doar despre câteva săptămâni pe an în care suntem liberi să hoinărim. Cu toate acestea, călătorind în țară înseamnă că îți poți folosi mai înțelept zilele de vacanță.

Explorând România, vei petrece mai puțin timp în sălile de așteptare la plecări sau în zboruri lungi. Poți pleca într-un weekend prelungit sau poți face o drumeție de o noapte. Deoarece durează mai puțin timp să ajungi la destinație, poți să ai parte de mai multe astfel de aventuri.

4. Susții turismul autohton

Călătorind în propria țară, ajuți economia locală să se dezvolte. De asemenea, înseamnă că vei avea ocazia să interacționezi cu proprietarii punctelor de cazare și să stabilești legături cu aceștia pentru eventuale excursii viitoare, deoarece va fi mai ușor să te întorci într-un loc ce te-a fascinat.

5. Poți călători în ultimul moment

Dacă planificarea nu este punctul tău forte și obișnuiești să faci bagajele în dimineața unei călătorii, după ce ți-ai rezervat cazarea cu o seară înainte, atunci știi că acest lucru nu este întotdeauna posibil când traversezi oceane.

Din fericire, călătoriile în interiorul țării îți  sprijină modul spontan de a călători. Este mult mai ușor să faci bagajul și să te îndrepți spre o aventură de un weekend. 

De asemenea, planurile se pot schimba în ultimul moment, iar rutele, precum și partenerii de călătorie, sunt mai ușor de coordonat atunci când călătoresc în țară.

6. Este mai ușor să explorezi traseele neobișnuite

Pentru cei care iubesc să planifice și se străduiesc să fie spontani, călătoriile locale oferă posibilitatea de explora și zone mai puțin bătătorite. Călătorind în propria țară, familiaritatea îți va spori încrederea.

Este posibil să te simți mai curajos deoarece cunoști limba și înțelegi rețelele de transport.

7. Este mai ușor să existe o dată viitoare

Dacă ai plecat vreodată dintr-un loc dezamăgit că nu ai realizat tot ce era programat sau ți s-au anulat tururi din cauza vremii nefavorabile, probabil ai înghițit în sec și ai rămas cu câteva păreri de rău.

Cel mai frustrant este că, de multe ori, pentru a ajunge la aceste destinații este nevoie de multe ore pe drum și de bilete scumpe, ceea ce sporește dezamăgirea ta atunci când evenimentele nu merg conform planului.

8. Vei învăța lucruri noi 

Explorarea propriei țări îți va spori cunoștințele și vei descoperi lucruri despre care nu aveai idee că există. Există multe evenimente și atracții pe care doar turiștii le găsesc, deoarece localnicii nu au, de obicei, un motiv să caute. 

Privește vacanțele în țară ca pe niște oportunități de a te bucura de experiențe de călătorie autentice și de a intra în contact cu multe comunități locale. Întotdeauna vor exista oameni pe care nu i-ai întâlnit încă, alimente pe care nu le-ai gustat încă și fotografii pe care încă nu le-ai făcut.

Așadar, călătoriile în România îți oferă ocazia de a experimenta frumusețea țării natale, îți lărgesc orizonturile și îți permit să vezi imaginea de ansamblu.

 

Sursa foto: unsplash.ro