Accidentul de ieri din zona „Zidul Morții”, provocat de un șofer din Cluj care a adormit la volan

Marți, 27 decembrie, la ora 16.48, V. C. de 30 ani, din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce se deplasa cu autoturismul Volvo V50 pe DN17, având direcția de deplasare dinspre localitatea Stroiești spre municipiul Suceava, în zona dezmembrărilor auto „Autoline” a adormit la volan, a pătruns pe sensul opus de deplasare acroșând autoturismul BMW condus de către Mugurel A. din municipiul Suceava, pe care l-a proiectat în șanțul din partea dreaptă a sensului de mers localitatea Șcheia – localitatea Stroiești, după care a intrat în coliuziune frontală cu autoturimul marca Renault ce se deplasa în spatele autoturismului marca BMW.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a șase persoane au suferit leziuni, fiind transportați la spital unde au fost diagnosticați preliminar cu:

  1. V. C., în calitate de conducător al auto marca Volvo -„contuzie toraco-abdominală, contuzie bazin”.
  2.  A. S., în calitate de pasager dreapta față în auto marca Volvo -„T.C.C. cu P.C., plagă contuză buza superioară”
  3.  V. G., în calitate de conducător al auto marca Renault -„contuzie coloană cervicală, contuzie toraco-abdominală, contuzie bazin”.
  4. V. G., în calitate de pasager stânga spate în auto marca Renault – contuzie toraco-abdominală, contuzie bazin”
  5. C. G., în calitate de pasager dreapta spate în auto marca Renault– „contuzie toraco-abdominală, contuzie bazin, contuzie genunchi bilateral, contuzie gambă stânga”.
  6. M. G., în calitate de pasager mijloc spate în auto marca Renault  – „TCF ușor fără PC”.

Toți cei 3 conducători au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, iar ulterior, acestora li s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.