Activități de prevenire a consumului de droguri în rândul adolescenților, organizate de părinții și profesorii de la Colegiul Economic Suceava și de specialiștii de la CPECA

Sâmbătă, 20 mai a.c. specialiștii Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava din cadrul Agenției Naționale Antidrog au participat, în calitate de invitați speciali, la Conferința intitulată „Cum îi învățăm pe adolescenți să gândească în termeni de soluții”, organizată de Asociația Părinților și Profesorilor de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, în Aula Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

În cadrul acestei activități, la care au participat peste 130 de persoane, au fost purtate discuții despre importanța consolidării legăturii dintre părinte și copil, modalitățile de abordare a copilului consumator de substanțe psihoactive, dar și despre recunoașterea semnelor de consum și a simptomelor de intoxicație cu diferite substanțe psihoactive.

Totodată, specialiștii antidrog au prezentat metodele de prevenire a consumului de droguri în rândul adolescenților, modalitățile de petrecere a timpului liber într-un mod sănătos și riscurile asociate consumului de droguri.