Administratorul public al județului, Irina Vasilciuc, către subprefectul PSD Cristian Șologon: „Nu există nici un pericol de returnare a banilor europeni. Oricine era obligat să procedeze cum am procedat noi”

Administratorul public al județului Suceava, Irina Vasilciuc, a răspuns, printr-un comunicat de presă, secretarului executiv al PSD Suceava, subprefectul Cristian Șologon. Aceasta a subliniat că instituția pe care o reprezintă nu va plăti niciun leu Uniunii Europene pentru lucrările de la Axialul Suceava – Iași, precizând că „oricine ar fi fost în această postură ar fi procedat la fel”.
Redăm integral comunicatul de presă transmis de către administratorul public al județului Suceava, Irina Vasilciuc:
„Referitor la articol apărut din partea unui subprefect de Suceava doresc să dau câteva explicații opiniei publice:
1. Până nu demult eram criticați de ce nu încep lucrările, acum că au început de ce au început!?
2. Reamintim că oprirea lucrărilor pe drumul Axial Suceava – Iași a fost decisă unilateral de constructor anul trecut în luna februarie.
3. Oricine era obligat să procedeze cum am procedat noi, adică inventarierea a ceea ce s-a lucrat și scoaterea din nou a licitației a lucrărilor (toate aceste lucruri sau făcut ca la carte, pe 24 aprilie 2023 au fost desemnați constructorii, iar astăzi pe 3 mai s-a semnat ordinul de începere a lucrărilor. ̂ ̆ ̆ ̂ ̆ ̂ ̂ . Cine face atacuri a început prea repede campania electorală, dar noi ne vedem de treabă.
4. Nu există nici un pericol de returnare a banilor europeni, iar calendarul propus ne asigură faptul că ne încadrăm în toate termenele contractuale și legale. Îmi pun o întrebare, oare un partener, un aliat adevărat se bucură când deblochezi niște lucrări sau când rămân blocate în speranța că va câștiga el electoral?
Noi suntem hotărâți indiferent de atacuri să ne ținem de proiecte, să le finalizăm pe cele existente și să începem altele noi ( )”.