Alba neagra cu 6 din 49

Alba neagra cu 6 din 49

Mai știți reclama aia cu numa șase-s norocoase? Iaca una n-a fost, Dacian Cioloș, căpetenia spartanilor USR, a avut ghinion și nu a obținut votul de învestire al Parlamentului.

Urmează din nou etapa de consultări la Cotroceni, partidele vor veni cu propuneri sau nu, opinia publică va urmări cu sufletul la gură scenariile specialiștilor, câinii vor lătra și caravana va trece. Așa cum va trece și valul 4 și cine știe câte alte valuri care vor urma.

Însă președintele Iohannis s-a pronunțat deja cu o zi înainte de votul pe guvernul USR, la ceas de seară, ușor melancolic și preocupat, practic ne-a trasat linia directoare după desemnarea la sanchi a lui Cioloș și după năruirea cel mai probabilă a speranțelor lui Cîțu de a mai prinde un mandat.

Asta pentru că din punct de vedere pragmatic președintele va putea coordona politic PNL cu un premier altul decât președintele partidului, făcând-le misiunea amândurora imposibilă și protejându-și în acest fel șansele pentru reinventarea din 2024.

Practic, față de Traian Băsescu care a mers pe principiul eu te-am făcut eu te termin, cu referire la partidul prezidențial PDL, Ionannis merge pe mâna românilor cu a lor dezbină și condu.

În rest, nimic nou, țara merge mai departe, unii vor plânge pe la colțuri pe umerii românilor, vor mai da înapoi, vor mai cere ceva în plus și se vor înțelege pentru că, nu-i așa, interesul național și contextul actual o impun.

E posibil să se întâmple și altfel, pentru că, din păcate, am ajuns în situația în care în țara asta se poate întâmpla orice. Chiar orice și asta e mare păcat, pentru că unii ne joacă la loterie, la ruleta rusească, sau, mai rău, la păcănele. Pentru că asta a fost prima relaxare din restricțiile de anul trecut. Ca să ne aducem aminte!

Alba neagra cu 6 din 49

Redacția ZDB: Shakal oNU’l