Alina Gorghiu: „Ministrul Dîncu nu pare că are un mare apetit pentru a-şi da demisia”

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat, luni, că ministrul Apărării, Vasile Dîncu, nu pare a avea „un mare apetit pentru a-şi da demisia”, iar o astfel de decizie îi aparţine acestuia.

„Demisia e un act unilateral. Îi aparţine decizia domnului ministru Dîncu. Din reacţiile pe care le-am văzut în spaţiul public venite din partea domniei sale nu pare că are un mare apetit pentru a-şi da demisia. Ca atare, iau act de discuţia de astăzi şi vom vedea în ce măsură a înţeles domnia sa ce a provocat cu declaraţiile pe care le-a avut neinspirate, le-aş spune”, a precizat Gorghiu.

Ea a fost întrebată dacă nu s-ar impune, totuşi, o demitere sau o demisie venită din partea lui Vasile Dâncu, având în vedere că „nu e la prima abatere”.

Alina Gorghiu a precizat că nu are de gând să mai comenteze declaraţiile ministrului Apărării pentru că mesajele în legătură cu acestea au venit din partea preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Nicolae Ciucă.

„Eu nu am de gând să le mai comentez, pentru că dumneavoastră aţi înţeles ce era de înţeles din declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis şi din declaraţiile premierului Nicolae Ciucă cu privire la nevoia de aliniere a mesajelor ministrului Apărării cu discursul pe care şeful statului îl are în ce priveşte politica externă, politica de apărare a statului român şi de securitate. Înţeleg că a fost astăzi o întâlnire, la Guvern, între premier şi ministrul Apărării şi mai mult de atât despre această întâlnire va comunica premierul, dacă domnia sa consideră că trebuie să comunice”, a conchis Gorghiu.

Amintim că ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat pe 8 octombrie că negocierea reprezintă singura şansă pentru ca Rusia să facă pace cu Ucraina.

„Războiul va mai continua, (…) singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexă. (…) Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită să-şi asume (…) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”, a declarat Dîncu, la Prima TV, potrivit psnews.ro.