Ambasadoarea SUA în România, sprijin concret pentru ca investitorii să vină la Suceava. Ion Lungu: „Am toată convingerea că pot fi găsite soluții de dezvoltare a orașului și a zonei metropolitane!”

Ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România, Excelența Sa Kathleen Ann Kavalec, a vizitat miercuri, 13 martie, Primăria municipiului Suceava, acolo unde a avut o întâlnire cu primarul Ion Lungu. Potrivit edilului, Excelența Sa este al patrulea ambasador al Statelor Unite ale Americii care vizitează Primăria municipiului Suceava.

„M-am bucurat să o primesc astăzi, 13 martie 2024, la sediul Primăriei Municipiului Suceava, pe doamna Ambasador al Statelor Unite ale Americii in România, Excelența Sa – doamna Kathleen Ann Kavalec, aflată într-o vizită oficială în județul Suceava.

Timp de o oră discuțiile s-au axat pe stabilirea și dezvoltarea de parteneriate concrete în investiții, administrație și învățământ, precum și o radiografie a situației locale și regionale în contextul nefericit provocat de războiul din Ucraina.

Astfel, după ce am prezentat orașul nostru și investițiile importante realizate în Suceava în ultimii ani, am solicitat sprijinul doamnei Ambasador pentru identificarea unor oameni de afaceri dispuși să vină la Suceava pentru a investi în unități de producție situate pe terenul fostei Termica. Așa cum se știe, municipalitatea suceveană este dispusă să acorde cu titlul gratuit, în condiții de transparență și legalitate, suprafețe de teren de la fosta Termica, firmelor care vin să investească și care pot crea locuri de muncă pentru suceveni, încercând în acest fel rezolvarea, barem parțială, a problemei legate de locurile de muncă.
Doamna Ambasador a fost foarte receptivă la acest subiect și și-a oferit disponibilitatea să ne ajute în mod direct și concret, invitându-mă la 2 forumuri de afaceri importante axate pe acestă temă în lunile mai-iunie a acestui an, atât la București, cât și la Washington.

Îi mulțumesc public doamnei Ambasador pentru discuția utilă și necesară pentru Suceava și suceveni și am toată convingerea că, beneficiind de sprijinul Ambasadei SUA și a Guvernului American, pot fi găsite soluții de Dezvoltare a Sucevei și a zonei metropolitane!”, a transmis primarul municipiului Suceva, Ion Lungu.