Amendă de aproape 6000 de lei, încasată de o tânără din Fântânele prinsă conducând fără permis

Miercuri, 2 august, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Suceava – Biroul Rutier, care efectuau activităţi de control trafic rutier pe D.N 29, pe raza loc. Plopeni, în jurul orei 00.30 au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe direcţia municipiului Suceava spre localitatea Dumbrăveni, cu viteza de 108 km/h (+58), acesta oprind pe partea dreaptă a direcției sale de deplasare.

Procedându-se la legitimarea conducătoarei auto s-a constatat că aceasta este o tânără de 20 ani, din comuna Fântânele, care nu are permis de conducere. De asemenea, s-a procedat la legitimarea pasagerului, stabilindu-se că acesta este un bărbat de 21 ani din satul Rotunda, oraș Liteni.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autoturismul a fost condus de tânăra de 20 de ani care nu deține permis de conducere, autoturismul fiindu-i încredințat spre a fi condus de către bărbatul de 21 de ani.

Pentru contravențiile rutiere săvârșite, conducătoarea auto a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.800 lei, conform OUG nr. 195/2002 republicată.

De asemenea, s-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „conducere fără permis” și ,,încredințare auto unei persoane fără permis”.