Amendă și lemn confiscat, în urma unei acțiuni a polițiștilor de la Vama

Miercuri, 2 august, în jurul orelor 15:30, polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama, în timp ce desfășurau activități de control pe D.N. 17 Vama, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori și a faptelor ilegale derivate din exploatarea, depozitarea, prelucrarea primară, transportul și comercializarea materialului lemnos din fondul forestier național, au oprit ansamblul format din cap tractor și semiremorca, în care se afla încărcată cherestea tivită – specia molid.

 Conducătorul auto s-a conformat și a prezentat pentru control documentele personale și ale ansamblului, stabilind că sunt în termenul de valabilitate.

Prin intermediul aplicației Sumal 2.0 a fost verificat transportul, aplicația generând faptul că există un aviz emis la data de 02.08.2023, pentru cantitatea de 44,50 mc cherestea rășinoase specia molid. Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material transportată, ansamblul a fost condus la Depozitul de Bușteni Dragoșa, unde a fost inventariată, ocazie cu care a reieșit cantitatea de 47,16 mc cherestea tivită specia molid, cu luarea în considerare a toleranțelor legale, astfel rezultând în plus cantitatea de 2,66 mc cherestea tivită rășinoase .

 Având în vedere aspectele constatate, cantitatea de 2,66 mc cherestea rășinoase în valoare de 2.460 lei,  a fost confiscată iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu suma de 2.000 lei.

 

Fotografia are caracter ilustrativ.