ANAF a prins gigantul austriac Egger că își diminua profitul prin contracte intragrup de zeci de milioane de lei

ANAF acuză firmele din România ale grupului austriac Egger că au trecut la cheltuieli deductibile contracte de zeci de milioane de lei semnate cu firme-mamă și firme-soră pentru utilizarea mărcilor Egger și achiziția de mărfuri intragrup, potrivit presshub.

Controlul ANAF a fost desfășurat în perioada 2018-2019.

Lovitura dată de Fisc grupului austriac Egger

Inspectorii nu au identificat cum a prestat efectiv societatea-mamă din Austria serviciile pe care le-a încasat și au pus la plată Egger România, stabilind impozit și TVA suplimentar de 7,7 milioane de lei.

Egger a contestat rezultatele controlului la Curtea de Apel Suceava, dar a pierdut procesul. Recursul se va judeca la Înalta Curte.

ANAF a decis să oblige firmele din grupul austriac să platească 3.363.754 lei, reprezentând impozit pe profit stabilit suplimentar şi 4.306.181 lei, reprezentând TVA stabilit suplimentar – în total, circa 7,7 milioane de lei.

Perioada verificată a fost octombrie 2013-decembrie 2018. Egger a achitat banii, iar apoi s-a adresat Curții de Apel Suceava, solicitând anularea deciziei și returnarea banilor, plus plata dobânzilor aferente sumelor stabilite cu titlu suplimentar și dobânzi calculate de la data achitării acestor sume de către aceasta şi până la data restituirii/compensării lor de către Direcția de Finanțe, scrie b1tv.ro.