Ancuța Bodnar mai aduce un titlu la Vatra Moldoviței. Canotoarea a fost desemnată sportiva anului în cadrul Galei Sportului 2023

Campioana mondială și europeană la canotaj, suceveanca Ancuța Bodnar, a fost desemnată sportiva anului în cadrul Galei Sportului 2023, organizată de Agenţia Naţională pentru Sport. De asemenea, Simona Radiş a primit, miercuri seara, în cadrul Galei Sportului 2023, trofeul de excelenţă pentru cea mai bună performanţă, în timp ce canoistul Cătălin Chirilă a fost desemnat și el sportivul anului la masculin.

În cadrul evenimentului desfăşurat la Ateneul Român din Capitală au fost acordate premii pentru 20 categorii, pe baza rezultatelor obţinute pe parcursul anului 2023. Nominalizările precum şi desemnarea câştigătorilor au fost realizate de Asociaţia Presei Sportive din România.

Printre câştigători s-au mai numărat cei mai buni antrenori la masculin şi feminin – Antonio Colamonici (canotaj), cu 11 ambarcaţiuni calificate la JO 2024, medalii la Europene (5 aur şi 1 argint) şi la Mondiale (2 aur – 1 argint – 2 bronz) şi Camelia Voinea (gimnastică), cu eleva sa Sabrina Voinea, calificată la JO Paris 2024, precum şi cele mai bune echipe la sporturi de echipă în 2023 – reprezentativa masculină de fotbal a României, calificată la EURO 2024, şi naţionala feminină de tenis de masă a României, medaliată cu aur la Jocurile Europene.

De asemenea, un premiu special al Agenţiei Naţionale pentru Sport, intitulat „Legenda sportului”, a fost oferit miercuri seara antrenorului de fotbal Mircea Lucescu. Tehnicianul a primit trofeul din partea fostului tenisman Ion Ţiriac.

Preşedinta ANS, Elisabeta Lipă, a fost la rândul său premiată la categoria „preşedintele anului” pentru performanţele obţinute în prima parte a anului trecut în care a condus Federaţia Română de Canotaj.

Ne place aurul

Canotoarea Ancuţa Bodnar, deţinătoarea en titre a titlului european şi mondial la dublu vâsle, alături de Simona Radiş, a declarat, miercuri seara, la finalul Galei Sportului 2023, în care a primit premiul pentru cea mai bună sportivă a anului, că îi place foarte mult aurul şi va munci împreună cu colega sa pentru a-l obţine şi la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Ne place aurul foarte mult. Muncim pentru el şi ne dorim ca la Paris să-l obţinem”, a menţionat canotoarea.

Bodnar a precizat că pregătirea în Italia a decurs bine, iar în curând lotul olimpic de canotaj va reveni la baza de la Snagov.

„Suntem pe ultima sută de metri în cantonamentul din Italia, pentru că mai avem mai puţin de o lună de zile şi ne întoarcem la baza noastră de la Snagov. De fapt, nu mai e mult până la Jocurile Olimpice. Noi ne propunem să muncim la fel de mult şi să obţinem rezultatele dorite acolo”, a explicat ea, potrivit agerpres.ro.