Andreea Marin, gazda primului eveniment organizat de asociația înființată de Larisa Blanari

Fundația „Ana – Inimă de copil” organizează marți, 30 mai 2023, evenimentul „Copiii pe primul loc”, care se va desfășura la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, începând cu ora 17:00.

Gazda evenimentului, care va fi transmis în direct pe pagina de facebook a fundației, va fi cunoscuta vedetă de televiziune și jurnalistă Andreea Marin, a cărei nume este legat de știrile naționale, de premiile Oscar, unde a fost corespondent special, de gale și formate mari de televiziune, de UNICEF și ONU – ca Ambasador al Bunăvoinței – de campanii umanitare care au depășit granițele României și ar putea fi rezumate prin două cuvinte care o definesc pe deplin: Prețuiește Viața!

În cadrul evenimentului „Copiii pe primul loc”, aflat la prima ediție, organizatorii își propun să premieze peste 80 de elevi care au obținut rezultate excepționale la Olimpiadele Naționale în anul școlar 2022 – 2023, precum și elevii suceveni care au obținut premiul I la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori.

Totodată, vor primi distincții și câteva zeci de profesori care au coordonat elevii premiați, în semn de recunoaștere a contribuției aduse prin îndrumarea și pregătirea olimpicilor.

 

Copii care au impresionat pe scenele din țară și din străinătate

 

Evenimentul festiv de premiere va fi completat de momente artistice deosebite ale unor copii, elevi mare parte dintre ei, care au reușit să impresioneze pe oriunde au participat, atât în țară, cât și în străinătate.

Va fi cu muzică încă de la intrarea în foaierul teatrului sucevean, acolo unde invitații vor fi întâmpinați în acordurile grupului „Royal Cvartet”. 

De asemenea, pe scena evenimentului de pe 30 mai a.c. vor urca și copiii din cadrul Ansamblului Folcloric „Gura Izvorului” de la Vatra Moldoviței, cei care au primit ropote de aplauze și au binedispus audiența peste tot pe unde au ajuns cu momentele lor artistice, chiar și la Cernăuți, Viena, Paris și alte orașe ale Europei.  Copiii din cadrul Ansamblului „Gura Izvorului” au deschis Gala Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și au fost aplaudați minute în șir pentru „Jocurile Copilăriei”, momentul pe care îl vor interpreta și marți după-amiază.

Un moment special vor avea și copiii din grupa de dans contemporan de la Omnia Ballet, micuții balerini suceveni care s-au calificat în finala „International Dance Talent Competition Italy” 2023.

Dansatorii vor veni în fața premianților, inclusiv cu momentul cu care vor concura pe scena mondială, alături de școli de balet din Statele Unite, Japonia, Singapore, Spania, Marea Britanie, Italia, Egipt etc.

Fundația „Ana – Inimă de copil”

 

Fundația „Ana – Inimă de copil” este înființată recent, iar evenimentul de marți este prima activitate a fundației.

„Ana este numele fetiței mele, care luna viitoare va împlini 3 ani.

Îmi doresc ca unul dintre darurile pe care i le voi oferi la 18 ani să fie o lume mai bună, una în care mama ei a făcut tot posibilul să-i fie mai bine. Ei și oamenilor din jur. Un alt dar va fi această fundație care sper ca peste 15 ani, când Ana va fi de vârsta majoratului, să aibă o activitate bogată și să fi făcut foarte mulți oameni fericiți. 

Cu gândurile acestea plecăm la drum!”, a transmis Larisa Blanari, președintă Fundația „Ana – Inimă de copil”

Menționăm că Larisa Blanari a fost o prezență activă în acțiunile caritabile din județul nostru.