Ansambluri folclorice din întreaga zonă a Rădăuților, la cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Folcloric „Flori de Mai” de la Iaslovăț

Comuna Iaslovăț a fost animată de dansuri și cântece populare într-o sărbătoare de neuitat. Duminică, 14 mai,  a ajuns la cea de-a XIX-a ediție și a reunit ansambluri folclorice din întreaga zonă a Rădăuților, precum și artiști locali. Sute de localnici s-au adunat în fața scenei amplasate lângă Căminul Cultural din Iaslovăț pentru a lua parte la un eveniment devenit tradiție deja. 

 Alături de primarul comunei Iaslovăț, Ion Cotoară, au fost și deputații PSD de Suceava Mirela Adomnicăi și George Șoldan, precum și  cei doi subprefecți Florin Sinescu și Cristian Șologon.

De asemenea, primarul drașului Cajvana, Gheorghe Tomăscu, precum și primarii din comunele Arbore și Vadu Moldovei.

„Într-adevăr, acest eveniment a început în perioada în care eu eram viceprimar, iar de atunci am încercat să aducem în fața dumneavoastră tot felul de ansambluri folclorice de amatori dar și profesioniste. Ne bucurăm că Dumnezeu ne-a dat astăzi o vreme frumoasă, cu soare. Mulțumim mult tuturor pentru prezență la acest eveniment devenit tradiție în comunitatea noastră”,  a transmis primarul Ion Cotoară.

La rândul său, senatorul PSD Ioan Stan a apreciat multele proiecte ce se implementează la Iaslovăț și a transmis că va fi prezent și când acestea se vor inaugura cum a fost și până acum.

„De curând am fost la inaugurarea dispensarului și știm că ne veți invita în curând și la inaugurarea noului sediu de Primărie, știu că faceți trotuare și vreau să știe toată lumea că în curând vor intra în implementare și alte proiecte pentru care dumneavoastră ați depus un efort extraordinar, iar noi toți, colegii dumneavoastră, vom face tot posibilul ca ele să intre în realitatea lucrurilor”, a declarat senatorul PSD de Suceava Ioan Stan.

În încheiere, subprefectul Florin Sinescu a transmis că prezența sa și a colegilor social-democrați este menită să arate, încă o dată, susținerea față de primarul comunei și de oamenii din Iaslovăț.

Festivalul „Flori de Mai” a durat până spre seară, iar voia bună a fost la ea acasă datorită programului artistic deosebit.