Apel umanitar pentru o mamă din Moldovița care riscă să rămână pe drumuri

Oameni cu suflet mare din comuna suceveană Moldovița au demarat o campanie umanitară pentru o mamă cu doi copii din localitate care, la sfârșitul lunii, trebuie să elibereze apartamentul în care stă cu chirie și rămâne practic pe drumuri.

Abandonată de soț, cu doi copii minori, Ionela Gavrileac locuiește cu chirie de 13 ani, iar 31 martie 2023 este ultima zi în care are oficial un acoperiș deasupra capului.

„Sunt mama a doi copii. Fostul meu soț este plecat în străinătate de opt ani, însă nu se interesează de copii, nu le trimite pensie alimentară, nu le trimite cadouri și nici măcar nu îi sună de ziua lor. Eu am locuit singură cu chirie timp de 13 ani, iar în momentul de față trebuie să evacuez camerele pentru că proprietarul dorește să vândă locuința. Mi-am căutat o altă chirie, însă nu am găsit. Am putea, cu acordul vecinilor, să construim două camere. Un om cu suflet mare a reușit să strângă deja niște donații și dorește să mă ajute să am o locuință pentru mine și copiii mei”, a spus Ionela Gavrileac.

„Vreau să mă ajutați ca eu și familia mea să avem o viață normală”, a spus, cu lacrimi în ochi, Cosmin, fiul cel mare al Ionelei.

În sprijinul acesteia au venit deja mai mulți oameni cu suflet mare, dar și Primăria Moldovița care a pus la dispoziție un teren pe care să se construiască o nouă locuință. Până acum s-au găsit o parte dintre cele necesare, însă mai este nevoie de BCA sau cărămidă, ciment pentru zidire, fier beton pentru armare, glet, vopsea lavabilă, parchet laminat, gresie, uși de interior, centrală pe lemne, fosă septică și electrocasnice.

Cei interesați să ajute trebuie să știe că nu se doresc donații în bani, ci se pot comanda cele necesare, sau pot fi aduse personal.

Sursă/contact: Andrei- Alin Cotiga