Aproape 1 kg de droguri de mare risc, descoperite în urma percheziției locuinței unuia dintre sucevenii care au promis că scapă de închisoare o persoană, contra sumei de 50.000 de euro

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a doi inculpați, persoane fizice, pentru comiterea unor infracțiuni de trafic de influență, complicitate la trafic de influență, trafic de droguri de mare risc și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, că, în perioada mai – septembrie 2022, unul dintre inculpați, beneficiind de ajutorul celuilalt, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) trimisă în judecată și condamnată în primă instanță pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice suma de 50.000 euro, în schimbul căreia ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unor magistrați din cadrul unei curții de apel și că i-ar putea determina pe aceștia să pronunțe o condamnare a martorului la executarea unei pedepse cu suspendare.

În contextul menționat mai sus, la data de 21 septembrie 2022, martorul ar fi remis unuia dintre cei doi inculpați suma de 15.000 euro.

Demersurile celor doi inculpați ar fi rămas fără finalitatea promisă deoarece apelul martorului a fost respins, fiind ulterior încarcerat în penitenciar pentru executarea unei pedepse privative de libertate.

La data de 11 mai 2023, în contextul punerii în aplicare a unui mandat de percheziție domiciliară, la locuința unuia dintre inculpați ar fi fost descoperite cantitatea de 992,9 grame droguri de mare risc, un pistol din categoria armelor neletale supuse autorizării și 50 de cartușe.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.