Arest de 30 de zile pentru individul din Bosanci care și-a ucis bunicul și a rănit un polițist

Gordan Ciprian Constantin, de 36 ani, bărbatul care joi și-a înjunghiat mortal bunicul și a atacat un polițist, rănindu-l în zona feței, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, vineri, de Tribunalul Suceava, pentru „violență în familie” și „ultraj”.

În timpul intervenției de joi a polițiștilor, individul a fost împușcat în piciorul stâng, dar rănile nu a au fost grave, astfel că, după câteva ceasuri petrecute la Spitalul Județean Suceava, Gordan Constantin a ajuns în arestul IPJ Suceava.

Reamintim că joi, la ora 14.25, un echipaj de poliție din cadrul SPR2 Ipotești a solicitat sprijin prin forțe suplimentare în Bosanci, întrucât pe parcursul intervenției la un scandal în familie o persoană a fost înjunghiată, iar unul din membrii patrulei a fost atacat cu un cuțit și s-a folosit armamentul din dotare.

Având în vedere sesizarea, în satul Bosanci, pe str. Agronomului, au fost direcționate 2 patrule din cadrul Biroului Ordine Publică și o grupă de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și s-au deplasat la locul evenimentului șeful subunității și șeful SPR2 Ipotești, din primele verificări constatându-se următoarele:

Echipajul de poliție din cadrul SPR2 Ipotești format din doi agenți, planificat în serviciul de patrulare și intervenție la evenimente, a fost sesizat direct anterior cu privire la faptul că la domiciliul lui Timoficiuc Niculai, de 87 ani din Bosanci există neînțelegeri între acesta și nepotul său, Gordan Constantin,  de 36 ani.

Polițiștii s-au deplasat la locuința apelantului situată pe str. Agronomului din com. Bosanci, iar în timp ce discutau cu acesta, pe drumul din fața casei, din curte a ieșit în viteză numitul Gordan Constantin având două cuțite în mâini și l-a înjunghiat în spate și gât pe bunicul său. Ag. pr. Bursuc Alexandru a intervenit pentru a para loviturile de cuțit ale agresorului, moment în care a fost tăiat în zona feței de acesta. Imediat, pentru a stopa acțiunea, ambii polițiști au făcut uz de armă, trăgând câte un foc fiecare către picioarele agresorului producându-i leziuni la ambele membre, reușind astfel să-l imobilizeze și să-l încătușeze.

Imediat s-a solicitat intervenția echipajelor medicale.

Lui Timoficiuc Niculai i s-au aplicat manevre de resuscitare, însă a fost constatat decesul la ora 15.25.

Ag. pr. Bursuc Alexandru a fost transportat la SJU Sf Ioan cel Nou Suceava în vederea acordării îngrijirilor medicale, fiind stabilit ca prim diagnostic „plăgi tăiate la nivelul feței”,

De asemenea, Gordan Constantin a fost transportat la unitatea spitalicească cu diagnostic  „plagă prin împușcare 1/3 medie membru inferior stâng”.

La locul evenimentului s-a deplasat procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava preluând cercetările.

Cercetările au fost preluate direct de procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „violență în familie” și „ultraj”.

Față de inculpat s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, acesta să fie prezentat instanței competente pentru emiterea MAP.