Atleții dorneni, din nou pe podium

Stadionul „Iolanda Balaş Soter” din capitală a găzduit sâmbătă și duminică, ediția cu numărul 68 a Campionatelor Internaționale de atletism ale României, competiție la startul căreia s-au aliniat 298 de atleți (116 la feminin și 182 la masculin) din Bulgaria, Republica Moldova, Turcia, Ucraina și de la 73 de cluburi din România.

Sportivii de la CSM Dorna Vatra-Dornei, cu dublă legitimare cu CSM Bucuresti, au reușit două clasări pe podium prin Costiuc Claudia Ionela, care a câștigat medalia de bronz  în proba de 800 metri feminin cu timpul de 2 minute 07  secunde și 11  de sutimi, în timp ce Alexandru Prâsneac a sosit pe locul 5  la 800 metri masculin cu timpul de 1 minut 52 de secunde și 87 sutimi.
La acestă competiție cei doi au reușit baremurile pentru următoarele competiții. Astfel, Costiuc Claudia-Ionela și-a asigurat participarea la Campionatul European U 20 din Ierusalim /Israel și Prâsneac Alexandru și-a asigurat participarea la Festivalul Olimpic al Tineretului European Maribor/Slovenia.
Tot în acest weekend, la Bucuresti  pe Stadionul „Iolanda Balaş Soter”  a avut loc și Campionatul Național U 18 și U 16. La finalul acestei competiții alți doi dorneni au făcut o figură frumoasă, respectiv Isopel Iliuță Ruben, care a obținut medalia de argint în proba de 90 m garduri și locul 3 la lungime, în timp ce sportivul Bodea Petru a obținut medalia de bronz în proba de 5000 m și locul 4 în proba de 3000 m.
„Am plecat de acasă cu gânduri mărețe. Chiar dacă sportivii Costiuc Claudia și Prâsneac Alexandru sunt juniori au luat în serios competiția și au făcut baremurile mult dorite. Aș vrea să mulțumesc și celor care ne sprijină, respectiv cluburilor CSM Dorna Vatra-Dornei/CSM Bucuresti, dar și sponsorilor Apa Bucovina, Mol România și Hotel Dorna Vatra-Dornei”, a spus antrenorul sportivilor, prof. Cristian Prâsneac.