AUR Suceava, boicotat pentru protestul din 2 octombrie, din Capitală

Cei care doresc să plece din Suceava, duminică, 2 octombrie, a.c., și să participe la protestul organizat de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) – nu prea au cu ce ajunge. Contactate, câteva firme de transport persoane din județul Suceava, au precizat prin reprezentanții lor că, pentru acest sfârșit de săptămână, nu au niciun autocar sau microbuz disponibil de închiriat.

Totul vine în contextul în care liderul AUR afirma în cursul zilei de miercuri că-n fiecare zi vin ”atacuri și atacuri să vă descurajeze să veniți la protest, să vă duceți în alte locuri ca protestele să fie dezbinate”, acuza el.

„Pregătim de o lună de zile protestul din Piața Universității cu deplasare până în Piața Victoriei. La început, când l-am anunțat, erau mulți care boicotau prezența la protest, de ce trebuie 2 octombrie, de ce trebuie să veniți când vă cheamă Simion. Protestul va fi unul cu o prezență masivă. Zeci de mii de oameni vor fi în stradă, pe 2 octombrie. Sau cel puțin zeci de mii de oameni voiau să fie în stradă pe 2 octombrie, așa că au început operațiunile de manipulare, operațiunile de descurajare, protestele organizate în alte părți, ca să nu strângă lumea în Piața Universității”, acuză el, ceea ce ar putea fi un eșec anunțat al protestului, așa explicându-se și disperarea de a livra informația prin orice mijloace, pentru a asigura o prezență sporită. 

Protestul intitulat:România iese în stradă: „Dacă nu ne văd, nu ne aud! vine în contextul creșterilor excesive a prețurilor, creșterea ratelor la bănci și nereglementarea pieții energiei.

„În Piaţa Victoriei rămânem şi aşteptăm ca doleanţele protestatarilor să fie ascultate de către guvernanţi. Dacă e nevoie, rămânem şi luni şi marţi şi toată luna, dacă trebuie, până când Guvernul va comunica şi va explica de ce nu se revine la o piaţă de energie reglementată, de ce nu au intervenit asupra ratelor la bănci şi asupra ROBOR, care a crescut mult prea mult şi, desigur, va dialoga cu fiecare partener social”, spunea liderul AUR.