Bărbat din comuna Sadova, găsit mort în casă

Luni, 7 august, în jurul orei 21.22, lucrătorii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta au fost sesizați prin apel 112 de către medicul din cadrul Serviciului de Ambulanță Câmpulung Moldovenesc, cu privire la faptul că în seara aceleiași zile, în jurul orei 21.14, un bărbat din comuna Sadova a fost găsit decedat în casă.

Având în vedere cele de mai sus, lucrătorii de poliție s-au deplasat la fața locului constatând că aspectele se confirmă, Dan L. în vârstă de 68 de ani fiind identificat într-o anexă cu destinația bucătărie de vară, în camera acestuia, întins pe pardoseală cu fața în sus, fără a prezenta semne vitale. Din cercetări a rezultat faptul că bărbatul locuia singur la domiciliul său, iar, conform celor declarate de către fratele său,  a reieșit faptul că acesta era diagnosticat cu diabet tip 2, nefiind înscris la medicul de familie.

De asemenea, în cursul zilei de luni, persoana în cauză a efectuat lucrări la câmp, respectiv a cosit iarba, iar seara, în jurul orelor 20:52, defunctul l-a contactat telefonic pe fratele său, căruia i-a relatat că se simte rău, solicitându-i să apeleze SNUAU 112, pentru a solicita un echipaj medical.

La  examinarea cadavrului s-a constatat că acesta nu prezintă urme de violență.

Având în vedere cele constatate, lucrătorii de poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de „ucidere din culpă”.